Nemanja Maksimović među stativama kao rukometni golman: Predosetio sam gde će Haland šutirati!

09.10.2020

09:12 >> 11:02

0

Sjajni vezni igrač pretrčao kao maratonac i bio na pravom mestu u pravom trenutku za orlove

Nemanja Maksimović među stativama kao rukometni golman: Predosetio sam gde će Haland šutirati!
Copyright Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP

Kakva bi to nepravda bila da se gotovo nevidljivi Erling Haland kod 0:0 u 32. minutu upisao u strelce, kada je posle kornera dobio jedinu priliku da šutira glavom ka golu Predraga Rajkovića. Srećom, neumorni Nemanja Maksimović se postarao da sačuva mrežu i fudbalsku pravdu zadrži na strani boljeg tima.

-Jako bitna pobeda. Težak meč, koji smo morali ranije da rešimo. Imali smo puno šansi i nismo ih iskoristili, međutim, najbitnije je da smo prošli dalje – rekao je odlični defanzivni vezni igrač, koji je sinoć sa gol linije sprečio da Halandov udarac glavom završi iza leđa golmana Predraga Rajkovića:

-Predosetio sam da će lopta doći tamo gde sam ja zauzeo poziciju. Imao sam na kraju i sreću da lopta dođe pravo do mene i da obranim mrežu sa gol linije.  Možda smo malo i precenili Norvežane, ali to je u neku ruku i bilo dobro. Ušli smo u meč maksimalno ozbiljno, znali smo šta ćemo da radimo i u prvom poluvremenu napravili već jednu veliku razliku. Kao što sam već rekoa, šteta je bila da sve to nismo rešili dosta ranije.

Maksimović se osvrnuo i na komentare pre utakmice, jer je opšte mišljenje bilo da “orlovi” teško mogu pobediti Norvešku na njenom terenu.

-Mislim da nas je mnogo motivisala priča koja je dolazila do nas, da mi njih ne možemo, a da oni nas mogu pobediti. Mi smo grupa kvalitetnih igrača!

U duelu sa Škotskom 12. novembra u Beogradu, biće potvrđen trijumf u Oslu. Bez nove pobede, herojski čin protiv Norveške postaće bezvredan statistički podatak.

-Ništa nam neće vredeti uspeh u Norveškoj ako ne dobijemo Škote. Nadam se da će do tada biti dozvoljeno prisustvo navijača, kako bismo pred njima izborili plasman na toliko željeno Evropsko prvenstvo – zaključio je Maksimović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike