Embolo savladao "svoje", pa nije slavio: Cela Srbija je pratila ovaj meč, a Švajcarci stigli do tri boda

24.11.2022

12:11

0

Autor: A. S.

Kamerunci kažnjeni za neiskorišćene šanse

Embolo savladao "svoje", pa nije slavio: Cela Srbija je pratila ovaj meč, a Švajcarci stigli do tri boda
Brel Embolo - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Fudbaleri Švajcarske pobedom su otvorili nadmetanje u grupi G. U prvom meču prvog kola, Švajcarci su slavili nad ekipom Kameruna sa 1:0 u meču koji je pratila cela Srbija.

Gol odluke, u 48. minutu, postigao je Brel Embolo, ali nije slavio, s obzirom da je bio precizan protiv države iz koje potiče.

Iznenadila je afrička selekcija u uvodnim minutima, i nakon klackalice, nizala prilike. Prvo poluvreme je bilo sporije, ali je odgovaralo Kameruncima, koji su dva puta, preko Čupo Motinga ozbiljno zapretili. 

Na isteku 45. minuta, Švajcarska je mogla do prednosti, ali je ipak pauza nastupila pri egalu, a ubrzo po povratku na teren, došlo je i do promene rezultata.

Švajcarci su probili po sredini, lopta je stigla do Šaćirija, koji je savršeno uposlio Embola, a ovaj iskoristio priliku sa centralnog dela kaznenog prostora i savladao odličnog čuvara mreže, Onanu.

Pali su Kamerunci nakon primljenog gola, selektor se rešio da zameni najopasnijeg igrača, Čupo Motinga, pa su u nastavku meča pretežno igrali u defanzivi. Ni Švajcarci nisu dominirali, ali su imali nekoliko prilika da promene rezultat, ipak, Onana je bio siguran.

Pokušavao je golman da probudi svoju ekipu u finišu, ali kako napad nije "radio", u defanzivi su bili sigurni nakon šuta Seferovića, pa je meč okončan minimalnom pobedom evropskog tima.

Ovaj meč je ispraćen i u Srbiji, jer je reč o rivalima iz grupe G, pa nema sumnje da će u ovoj skupini biti i te kako interesantno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike