Stigle nove informacije iz Češke: Patentirao je čuveni penal u Beogradu, a sada se bori sa koronom

10.10.2020

05:33 >> 05:45

0

Autor: D. Petković

Supruga legendarnog Panjenke se oglasila

Stigle nove informacije iz Češke: Patentirao je čuveni penal u Beogradu, a sada se bori sa koronom
Copyright Profimedia

Tvorac čuvenog penala “panjenke” češka fudbalska legenda Antonin. Panjenka otpušten je iz gradske bolnice Benešov u stabilnom stanju, ali će nastaviti lečenje u Pragu pod kontrolom svojih lekara.

Panjenka je tokom nedelje doveden u bolnicu zbog komplikacija nadtalih usled koronavirusa i prve prognoze bile su da će 71-godišnji bibši fudbalski as voditi neizvesnu i tešku borbu za život protiv podmukle bolesti.

Danas su došle dobre vesti. Zahvaljujući tviter nalogu praškog kluba Bohemijans, čiji je Panjenka predsednik, oglasila se njegova supruga Vlasta, koja je posla reči zahvalnosti lekarima u Benešovu, otkrivši da je suprug prebačen u Prag na lečenje i da se najzad nalazi van životne opasnosti.

Panjenka je svoj penal patentirao u Beogradu 1976.. godine u finalu EP protiv selekcije Zapadne Nemačke, kada je reprezentacija Čehoslovačke slavila osvajanje titule posle penala rezultatom 7:6.  Panjenka je tada po prvi put izveo udarac, kojim se laganim lobom kažnjava golman za prevremeno bacanje u ugao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike