Štimac poštuje "orlove":Srbija nema individulano lošije igrače od Hrvata

10.10.2020

21:39 >> 22:04

0

Autor: Milan Nastić

Nada se meču ove dve selekcije na EP sledeće godine

Štimac poštuje "orlove":Srbija nema individulano lošije igrače od Hrvata
Copyright Profimedia.rs

Bivši hrvatski selektor Igor Šimaci izjavio da srpska reprezentacija nije ništa lošija od hrvatske, barem što se tiče individulanog kvaliteta.

– Srbija je tim sa odličnim pojedinicima, ali se još nisu na međunarodnom planu pokazali kao ekipa, nešto im uvek fali. Ali ako gledaš individulano, oni opšte ne zaostaju za nama. Nema sumnje da će biti naboja na obe strane, ali verujem da to nama može da bude dodatni motiv. Ta strast uvek nam je bilo pogonsko gorivo – poručio je Štimac za Sportske novosti.

Sadašnji selektor Indije veruje da će Srbija izboriti plasman na EP, jer smatra da ima bolju reprezentaciju.

– Nema dilemer da su Srbi favoriti. Ako žele da pobede, moraju da shvate da sporom igrom protiv Škotske neće ništa uraditi, samo jak ritam ide u prilog Srbima, odnosno da nametrnu svoj tempo i ritam. Ako budu tako igrali, u Beogradu neće biti iznenađenja.

Odigrala je reprezentacija Srbije jednu od najbolih utakmica u poslednje vreme.

Štimac se osvrnuo i na eventulani okršaj Srbije i Hrvatske na EP sledećeg leta.

– Pitanje ko bi bio bolji rival za nas, zapravo je nepotrebno jer mi smo uvek zavisili sami o sebi, a ne o kvalitetu protivnika. Sve je uvek zavisilo o našoj raspoloženosti i spremnosti za igru. Tako smo igrali od 1991. godine, tako igramo i danas, sve zavisi uvek od nas. Dokaz tome i onaj poraz protiv Škota u Zagrebu, jer sigurno nisu bili igrački kvalitetniji od naše ekipe – zaključio je Štimac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike