Nema mira kod Francuza pred SP! Naknadni poziv Dešana pokrenuo lavinu najgorih uvreda!

15.11.2022

18:24

0

Autor: A. Š.

Selektor Trikolora priključio defanzivca Monaka koji je uzrokovao povredu reprezentativca Maroka

Nema mira kod Francuza pred SP! Naknadni poziv Dešana pokrenuo lavinu najgorih uvreda!
Aksel Disasi - Copyright Profimedia

Nema mira kod Francuza pred početak Mundijala u Kataru. Tek što su uspeli da stišaju buru nastalu oko navodnih „vradžbina“ Pola Pogbe kojeg je optužio rođeni brat, selektor „galskih petlova“ Didije Dešan uputio je naknadni poziv reprezentativcu koji je ponovo podigao prašinu u javnosti.

Umesto povređenog Presnela Kimbapea u poslednjem trenutku je u avion za Dohu ušao defanzivac Monaka Aksel Disasi i ništa tu ne bi bilo sporno, da mladi fudbaler (24) nedavno nije „skrivio“ povredu Aminea Harita zbog koje će Marokanac propustiti prvenstvo sveta.

Otac nesrećnog fudbalera Marseja otkrio je da se njegov sin nalazi u veoma složenoj psihičkoj situaciji zbog toga što se propustiti drugi uzastopni Mundijal, dok je Disasi, pošto je Marokancu dijagnostikovano iščašenje ukrštenih ligamenata levog kolena, izjavio da ne oseća krivicu zbog toga pošto je fudbal kontaktni sport.

Zbog svega toga defanzivac Monaka našao se na žestokom udaru javnosti i besnih navijača koji išli toliko daleko da su ga vređali čak i na rasnoj osnovi, što je uticalo čak i na to da Didije Dešan mora javno da brani svoju odluku.

- Želim Haritu brz oporavak, ali to je bilo u žaru igre. U fudbalu se povrede nekada dešavaju i na treningu, čak se fudbaleri i sami povređuju. Znam da je Akselu žao, ali ne treba sebe da krivi – istakao je Dešan.

Onog momenta kada je dobio poziv da se priključi nacionalnom timu, umesto da se sa osmehom pakuje, Disasi se suočio sa žestokim uvredama, zbog čega je javnu podršku svom igraču morao da iskaže i Monako, dok se defanzivac oglasio na Instagram profilu:

- Nikada nije lako izraziti se u ovakvim momentima. Onog trenutka kada sam video Aminea shvatio sam da je povreda ozbiljna. Pokušao sam da se stavim na njegovo mesto, ali ne mogu da osetim ni delić onoga kroz šta on prolazi i to me rastužuje. Oni koji su gledali utakmicu jasno mogu da vide da sam samo pokušavao da stignem do lopte – napisao je Disasi i dodao:

- Ono što je posle došlo na društvenim mrežama, uvrede mojoj porodici, rasizam, otkrivanje broja mog telefona… To su stvari koje su neshvatljive u 2022. godini. Frustracija može da natera ljude da kažu stvari zbog kojih kasnije žale, prvi ja, zbog onoga što sam rekao u intervjuu posle meča, ali to je ipak sport i postoje granice. Sve najbolje Haritu – istakao je Aksel Disasi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike