Srbija može da bude iznenađenje - otkrio kako Orlovi treba da igraju protiv Švajcarske: Lazović o šansama naše selekcije na Mundijalu

10.11.2022

13:32

0

Bivši reprezentativac istakao ko je za njega najveći favorit u Kataru

Srbija može da bude iznenađenje - otkrio kako Orlovi treba da igraju protiv Švajcarske: Lazović o šansama naše selekcije na Mundijalu
Danko Lazović - Copyright MN Press

Bivši reprezentativac Srbije, inače učesnik Mundijala 2010. godine Danko Lazović veruje da Orlovi mogu da prođu grupu.

On je za ruski Metartatings pričao i o favoritima za titulu u Kataru, napominjući da je za njega Francuska prvi favorit. 

- Mislim da Srbija može otići daleko na ovom turniru, iako grupa nije nimalo laka. Imamo znanje, igramo dobe već duži vremenski period. Smatram da možemo da prođemo grupu. Ovaj tim je poazao kvalitet i da može da igra protiv bilo koje selekcije na svetu. Ali, isto tako ne smemo da zaboravimo da je Mundijal izuzetno naporan, nema se pravo na kiks. Mislim da će dosta zavisiti od prve utakmice protiv Brazila. To može da odredi tok prvenstva - istakao je Lazovi za ruski portal.

Bivši reprezentativac osvrnuo se i na duel protiv Švajcarske, napominjući da kod igrača ne sme da se pojavi neki osvetnički momenat, već da igraju onako kako su do sada.

- Osveta je mnogo teška reč, i ako tako budu ušli u meč može da im se obije o glavu. Glavna stvar je da igrate fudbl, kao što su do sada igrali, onda će svakoj selekciji biti teško protiv nas. Što se tiče nekih igrača, svi su odlični, ali izdvojio bih Mitrovića i Vlahovića, mada kod svih se vidi timski duh što je izuzetno bitno za svaku ekipu.

Osvranuo se i na ostale selekcije i ko je za njega najveći favorit.

- Moje mišljenje je da Francuska ima najbolju ekipu. Isto tako Mbape može da postane glavna zvezda Mundijala, mada i ostale selekcije pretenduju na visok plasman, među njima je i Srbija - zaključio je Lazović.

Podsetimo, da je pre četiri godine na Mundijalu Srbija na nesrećan način izgubila od Švajcrske sa 2:1, čime naši momci nisu uspeli da prođu grupu, jer su bili treći.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike