Staru damu čeka vojvođanski derbi, Rastavac najavljuje osvetu: Vučemo neke repove, ali lažna devetka daje rezultate!

05.11.2022

05:53

0

Meč u Subotici igraće se danas od 18 sati

Staru damu čeka vojvođanski derbi, Rastavac najavljuje osvetu: Vučemo neke repove, ali lažna devetka daje rezultate!
Milan Rastavac - Copyright MN Press

Fudbaleri Vojvodine u 18. kolu Superlige gostuju subotičkom Spartaku, a taj meč na programu je danas od 18.00 sati.

Biće to prilika za novosadsku Staru damu da se vrati na pobednički kolosek, ali i "osveti" rivalu za remi na "Karađorđu".

- Ovo je utakmica u koju ulazimo sa željom da se na neki način osvetimo za onu prvu utakmicu za koju verujemo da smo zaslužili da pobedimo, a nismo uspeli. Imamo dozu izražene želje da u ovom meču dođemo do tri boda - rekao je Rastavac za sajt kluba.

Voša je u ovom trenutku peta na tabeli domaćeg šampionata sa 29 bodova, dok je Spartak na 13. poziciji sa 14 osvojenih bodova.

- Spartak ima dobru ekipu, odlično je vođena, neće nas zavarati njihova rezultatska kriza jer nekada rezultati nisu pravi pokazatelj - rekao je Rastavac i dodao:

- Svesni smo da moramo da odigramo najbolje što umemo, da u odbrani osujetimo napade Srećkovića, Krstića i igrača koji se ubacuju iz drugog plana, a da u napadu budemo dovoljno kvalitetni i agresivni i da ugrozimo Manojlovića koji je bio odličan u prvom meču.

Trener Vojvodine želi pobedu, a na raspolaganju će imati sve igrače.

- Imamo još tri utakmice, u fokusu je uvek prva sledeća, a prema informacijama koje sam dobio čeka nas teren u dobrom stanju i zato očekujem dobru fudbalsku predstavu iz koje ćemo, nadam se, mi izaći kao pobednici. Što se tiče negativnog bilansa sa Spartakom, Vojvodina vuče neke repove, te ima razne neke negativne nizove, i ja samo mogu da kažem da ćemo i na ovoj utakmici ići da se borimo za svaku loptu, sa željom da pobedimo protivnika. Taj pristup može da nam donese pobede u utakmicama u kojima mi imamo neku negativnu tradiciju. 

Šef stručnog štaba Vojvodine smatra da je sistem sa "lažnom devetkom" doneo određene pozitivne promene u igri.

- Mislim da je taj sistem proširio spektar naših aktivnosti u napadu i sa moje tačke gledišta smatram da možemo da nastavimo da igramo na takav način.

Na kraju, dotakao se i žreba u Kupu Srbije, koji je Vojvodini dodelio Mladost GAT

- Srećna okolnost žreba je da igramo kod kuće u ovoj rundi, a nesrećna je što igramo treći put sa istim protivnikom, jer znamo za nepisano pravilo je teško pobediti istog rivala više puta u kratkom periodu. Nismo u situaciji da biramo, takav je žreb. Ali opet, i da sam mogao da biram, mislim da bih izabrao ovaj put u drugom kolu Kupa Srbije - zaključio je Rastavac.

Utakmica 18. kola Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine na programu je u subotu od 18.00 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike