Zovu je Ivan Rakitić! Najlepša fudbalerka sveta odgovarala na pitanje o seksističkim komentarima, pa potkačila Halanda

27.10.2022

14:33

0

Autor: 24sedam

Kad se Norvežanin skine u kupaće gaće ne dobija seksističke komentare

Zovu je Ivan Rakitić! Najlepša fudbalerka sveta odgovarala na pitanje o seksističkim komentarima, pa potkačila Halanda
ana marija marković1 - Copyright Profimedia

Najlepša fudbalerka prema opštem mišlljenju, 22-godišnja igračica Grashopersa i ženske reprezentacije Hrvatske Ana Marija Marković oglasila se na temu seksističkih komentara na društvenim mrežama.

Ona je istakla probleme sa kojima se suočava i postavila pitanje da li slične stvatri doživljava i Norvežanin Haland.

 

 

- Da li su fudbaleri podvrgnuti seksističkim uvredama? Ja lično ovim ljudima ne dam priliku da mi tako sude. Opet, razlika između muškaraca i žena je u tome što se, na primer, ja pojavljujem na društvenim mrežama u bikiniju, dok je Erling Haland u kupaćim gaćama. Erling sigurno ne dobija iste seksističke komentare o tome - rekla je prelepa Hrvatica i dodala:

 

 

- Podrška drugih žena? Mi žene možemo da se zalažemo jedna za drugu, ali bih volela da i muškarci počnu da se zalažu za nas. Muškarci uvek pričaju o "časnim ljudima“, ali bi bilo zaista plemenito kada bi nas podržali u ovakvim situacijama - rekla je Markovićeva.

 

 

Markovićeva je dete hrvatskih gasterbajtera iz Švajcarske, koju zbog talenta i izbora da igra za Hrvatsku, a ne za selekciju zemlje u kojoj je rođena, mnogi u te dve zemlje zovu ženski Ivan Rakitić. Momak iz Bazela je svojevremeno prelomio da nastupa za "kockaste", a onda je postao jedan od predvodnika tima koji je igrao u finalu 2018. godine na SP u Rusiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike