Legendarni Norvežanin priznao da je kriv, preti mu zatvor: Bio sam marioneta, naivno sam mu verovao

26.10.2022

22:44

0

Igrao je i protiv Srbije, isticao se visinom i snagom

Legendarni Norvežanin priznao da je kriv, preti mu zatvor: Bio sam marioneta, naivno sam mu verovao
profimedia-0069106522 - Copyright Profimedia

Jedan od najboljih norveških fudbalera svih vremena Džon Kerju suočava se sa potencijalnom dvogodišnjom kaznom zatvora zbog utaje poreza.

Kerju se na sudu u Oslu izjasnio krivim za utaju poreza, a već ranije je takođe priznao krivicu za prevaru, za šta su ga optužile norveške poreske vlasti. On će sigurno platiti visoku kaznu, ali mu preti i zatvor.

Nakon završetka fudbalske karijere Kerju (koga svi u norveškoj zovu Jon Karev) se oprobao u glumi, ali je ušao u biznis sa nekretninama zbog kojeg se sada našao u problemu.

- Kerju je imao mnoge, mnoge prilike da koriguje informacije koje je dao poreskim vlastima - izjavila je policijska tužiteljka Ragna Flekoj Skjakedegard.

- Zakon je isti za sve - istakla je državna tužiteljka Marijan Bender, koja je zahtevala da Kerju odsluži dvogodišnju kaznu zatvora i da plati 50.000 evra.

Nekadašnji golgeter za sve je optužio bivšeg agenta Pera Folda.

- Slepo sam mu verovao. Bio sam uveren da dobro radi. Kontrolisao me kao da sam marioneta. Shvatam da je bilo glupo što sam mu toliko verovao. Ali, to je razlog zbog kog smo danas ovde – rekao je Kerju pred sudom u Oslu.

Fudbaler rođen u Lorenskogu u karijeri je nastupao za Valerengu, Rozenborg, Valensiju, Romu, Bešiktaš, Lion, Aston Vilu, Stouk i Vest Hem.

Kerju je za reprezentaciju Norveške odigrao 91 utakmicu i postigao 24 gola.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike