Vlahović Brazilcima stavio do znanja da se ne plaši! Oni su favoriti, ali mi hoćemo da usrećimo Srbiju!

25.10.2022

14:20

0

Iskreno je Dušan govorio i o stanju u Juventusu

Vlahović Brazilcima stavio do znanja da se ne plaši! Oni su favoriti, ali mi hoćemo da usrećimo Srbiju!
Dušan Vlahović - Copyright Profimedia

Srpski napadač Dušan Vlahović bio je glavna tema zimskog prelaznog roka, ali od dolaska u Juventus, još uvek nije zadovoljio sve navijače Stare dame. Zameraju mu mali broj golova, a ni Srbin nije zadovoljan učinjenim.

U intervjuu za brazilski "TNT sport", Vlahović se dotakao i Svetskog prvenstva, pa istakao da jedva čeka početak, a tema razgovora bio je i duel sa Brazilom

- Velika je stvar za našu malu zemlju što smo na tako velikom događaju kao što je Svetsko prvenstvo. Svi igrači od malih nogu maštaju da igraju za svoju zemlju na velikom takmičenju, stvarno sam srećan i ponosan što ću imati priliku da igram na Mundijalu sa svojom zemljom. Osećamo svi ponos, jedva čekamo da počne takmičenje, biće sigurno divno iskustvo i nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Neće biti lako, nalazimo se u teškoj grupi, moramo da budemo na visokom nivou, da damo 100 odsto na terenu, detalji odlučuju mečeve. Potrebno je naravno i malo sreće, ali je važno da ne gledamo predaleko, već da idemo polako, svašta može da se desi, želimo da usrećimo naš narod - rekao je Vlahović, a zatim se osvrnuo na tim Brazila:

 - Neće sigurno biti lako. Biće jedna mnogo teška utakmica, Brazil je selekcija koja ima najviše uspeha na Mundijalima, uvek su favoriti na tako velikim takmičenjima. Moramo da budemo koncentrisani, videćemo šta će biti.

Vlahović ne krije skromnost, ali ni nezadovoljstvo zbog pojedinih partija, ali veruje da će to u nastavku sezone biti znato bolje.

- Želim da budem bolji svakog dana i da napredujem, uvek može da bude bolje nego što je bilo juče. Smatram da sam mogao da igram još bolje u 2022. godini, kako na ličnom nivou, tako i kada je tim u pitanju. Sada je najbitnije da ostanemo smireni i da idemo postepeno iz meča u meč. Sezona je tek počela, sve je moguće, samo moramo da budemo mirni - naveo je napadač,  i dotakao se dolaska Filipa Kostića među rosonere:

- Od kada sam došao u klub osetio sam se prihvaćeno. Svi su mi pomogli da se adaptiram brzo, kako saigrači tako i direktori i ljudi unutar kluba. Oni najiskusniji su mi mnogo pomogli, sprijateljio sam se sa mnogima, srećan sam zbog toga. Srećan sam što je Filip došao, lakše mi je kada igram sa sunarodnikom. Privikao se i on na sve, nadam se da sam mu pomogao sa stvarima van terena, kako bi mogao da se fokusira samo na fudbal.

Nezaobilazna tema bila je i borba za Zlatnu loptu, koja je pripala Karimu Benzemi, a Vlahović se našao na 17. mestu i to ispred legende, Kristijana Ronalda.

- Bilo je baš emotivno, bila je to potvrda da sam na pravom putu. Mnogo je lep osećaj biti u takvom društvu sa sjajnim igračima. Naravno, ovo je samo podsticaj da moram da nastavim da radim, da se trudim i naravno da se zabavljam kada sam na terenu - zaključio je Dušan Vlahović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike