River odigrao za titulu Boke! To može samo u Argentini! (VIDEO)

24.10.2022

05:32

0

Pristalice Juniora slave 32. trofej

River odigrao za titulu Boke! To može samo u Argentini! (VIDEO)
Tan2022-10-24_13344606_0 - Copyright Tanjug/AP (AP Photo/Nataća Pisarenko

Argentinska fudbalska liga spada u niz zanimljivijih igara na terenu i temperamentnih učesnika, kako na tribinama tako i na travi. Derbi između Boke i Rivera jedan je od većih sportskih događaja sveta, a sinoć smo i dobili šampiona Argentine.

Odluka o šampionu "pala" je u poslednjem kolu, a slavlje je usledilo među Bokinim pristalicama. A nešto ranije, jedan penal je mogao promeniti sve.

U poslednje kolo, Boka je ušla sa bodom prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Rasinga, pa je sve bilo otvoreno. I dok je Boka igrala sa ekipom Independientea i sve osim sigurne pobede bilo bi veliko iznenađenje, Rasing je imao mnogo teži zadatak - River plejt.

Opšte je poznato da je rivalstvo između Boke i Rivera jedno od najvećih na svetu, ali sada je Plejt igrao za titulu ljutog protivnika.

A onda je ekipa Independiente načela Boku i zakuvala trku. Ipak, nije se Boka dala, u samo nekoliko minuta stigli su do preokreta. I taman kad je Boka bila nadomak slavlja, desilo se izjednačenje, 2:2.

 

 

A na drugom terenu, i Rasing je imao prednost, da bi River izjednačio, pa je finiš bio interesantan. U 90. minutu, dosuđen je penal za Rasing, onaj, za titulu. Ali, Armani je odbranio šut Galvanu, pa bi nekoliko trenutaka kasnije Borha bio precizan za pobedu Plejta, koji je tako doneo 32. titulu velikom rivalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike