"Orlovi" ispustili pobedu: Dva gola prednosti nisu bila dovoljna, promašaji koštali Srbiju u Turskoj

14.10.2020

20:44 >> 21:25

0

Izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu uspeli da dođu do tri boda

"Orlovi" ispustili pobedu: Dva gola prednosti nisu bila dovoljna, promašaji koštali Srbiju u Turskoj
Copyright Tanjug/AP

Sve misli su sada usmerene ka Škotskoj i baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. To će sigurno biti glavna poruka reprezentacije Srbije posle dva meča odigrana u Ligi nacija i samo jednog osvojenog boda.

Posle poraza u Beogradu od Mađarske (0:1), puleni Ljubiše Tumbakovića su u Turskoj remizirali – 2:2 (0:1).

„Orlovi“ će definitivno imati za čim da žale. Pred ograničenim brojem navijača u Istanbulu su imali dva gola prednosti, veliki broj dobrih šansi, ali je nedostajalo i malo sreće u samoj završnici. Ovako, posle četiri odigrane utakmice u trećoj grupi B Lige nacija se nalaze na poslednjem mestu sa dva boda, Turska ima tri, Mađarska sedam, a Rusija osam poena.

Turci su krenuli agresivno od starta. Presing po celom terenu, šutevi iz svih pozcija, konstantna pretnja po gol. Trajalo je to prvih petnaestak minuta igre. Čim su srpski igrači malo usporili tempo uspostavili su kontrolu nad igrom. Polako su postavljali stvari na svoje, doduše u tome im je mali problem pravio bugarski sudija Kabakov koji je dopustio dosta oštriju igru domaćinu.

Gradili su „orlovi“ strpljivo napade, da bi u 22. minutu Ristić uputio odličan centaršut, a Sergej Milinković-Savić glavom šutirao veoma precizno i dovoljno snažno za vođstvo srpskog tima.

Umesto popularnog „bunkera“, srpski igrači su nastavili da kontrolišu svaki deo terena, a kad je bugarski arbitar konačno počeo da deli kartone Turcima i oni su morali da spuste nivo agresivnosti.

Samo što je krenulo drugo poluvreme Milenković je šutirao glavom odlično, ali je zamalo bio neprecizan. Ipak, već u 49. minutu je na semaforu stajalo 0:2. Đuričić je bio brži od Jokušlua koji je kasnio sa startom u kaznenom prostoru, Kabakov je pokazao na „kreč“. Loptu je namestio Aleksandar Mitrović i duplirao prednost.

Turska je čekala i pokušavala da pronađe pukotinu u odbrani „orlova“ i u tome je uspela u 57. minutu. Čahlanoglu je ostavio za Karmaana, on je iz prve ubacio u prazan prostor, a Čalhanoglu je to pratio i matirao Dmitrovića.

Očekivano, Turci su krenuli na sve ili ništa, a Srbi su svoje šanse čekali preko kontri. Prvo je Lukić bio previše neodlučan, da bi nešto kasnije stativa spasila golmana Gunoka posle šuta Aleksandra Mitrovića. Domaći tim je uglavnom iz prekida pokušavao.

Napravio je selektor Tumbaković u 75. minutu dosta iznenađujuću promenu, umesto Stefana Mitrovića i Filipa Đuričića ušli su Nemanja Gudelj i Dušan Vlahović. Gudelj, vezni igrač, je stao na poziciju štopera, a svega nekoliko desetina sekundi posle duple promene je Turska izjednačila. Napravila se velika gužva u kaznenom prostoru, prvo su tražili penal, Čalhanoglu je slabo šutirao, ispostavilo se da je to bio idealan pas za Tufana koji anulira prednost „orlova“ (2:2).

Nekoliko centimetara delilo je Srbiju da ponovo povede, Lazović je odlično centrirao, Vlahović bio najviši u skoku, a Demirel je sa gol-linije izbacio loptu. Mitrović je potom pokušao, arbitar je svirao faul u napadu što je iznerviralo napadača Fulama koji je zbog reakcije i protesta dobio i žuti karton.

U nadoknadi je Jilmaz dobio drugi žuti karton, a posle odlično izvedenog kornera Mladenovića se napravila velika gužva u petercu, Gunok je uz mnogo sreće uspeo da odbrani, nedugo zatim se i Vlahović našao u odličnoj šansi, nije uspeo da zatrese mrežu i donese svom timu sva tri boda…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike