Dvojica dopingovanih u Red Bul Salcburgu: Lečili ih od "visinske bolesti"

23.12.2020

17:10 >> 17:13

0

Dvojica igrača iz Malija žrtve lekara ili uhvaćeni u prevari

Dvojica dopingovanih u Red Bul Salcburgu: Lečili ih od "visinske bolesti"
Copyright Tanjug/Maxim Shemetov/Pool via AP

Dvojica reprezentativaca Malija, igrači Red Bul Salcburga Sku Kojta i Mohamed Kamara, bili su pozitivni na doping kontroli. U lajpciškom Red Bulu su strahovali da je i Amadua Hajdara, kao još jedan igrač iz Malija, takođe, pozitivan, ali sve izvršene kontrole pokazale su da 22-godišnji vezni igrač neće biti u problemu sa Antidoping agencijom.

Pročitajte još

Osnovano se sumnja da su dvojica dopingovanih igrača žrtve lekara selekcije Malija, koji je pred kvalifikacionu utakmicu u novembru protiv Namibije podelio igračima lekove protiv “visinske bolesti”.

Analiza uzoraka pokazala je da baš jedna od nedozvoljenih komponenti nalazi u tom leku, a namera lekara je bila da spreči posledice igranja na 1.700 metara nadmorske visine.

Ispalo je, međutim, da se Hajdara vratio u Lajpcig pre te utakmice, tako da nije učestvovao u pobedi (1:2) svoje reprezentacije protiv Namibije, ali je izbegao sudbinu dvojice saigrača.

Uprava Red Bula se obavezala da će učiniti sve kako bi se dokazala nevinost i spremni su na svaku vrste podrške svojim igračima iz Malija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike