Milojević konačno blista: Nismo sad šampioni sveta, ali moramo da nastavimo ovako!

06.10.2022

20:00

0

Milojević konačno blista: Nismo sad šampioni sveta, ali moramo da nastavimo ovako!
CRVENA_ZVEZDA_vs_FERENCVAROS27 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je pregazila Ferencvaroš, dosadašnjeg lidera grupe u Ligi Evrope, a Miloš Milojević je konačno mogao da kaže da je prezadovoljan.

Ali, ovo nije najbolje od Zvezde, kaže njen trener, samoproklamovani "perfekcionista".

- Ukratko, prezadovoljan sam rezultatom, ali više načinom, odnosom igrača i zalaganjem i čvrstinom koju smo imali kao tim u svim fazama igre od prvog do poslednjeg trenutka. Ja težim ka savršenstvu i mislim da imamo još prostora za napredak. Za to nam treba još ovakvih jakih utakmica i isti odnos. Dobiti jedan kvalitetan Ferencvaroš, koji je bio lider grupe do ove utakmice – za to sve zasluge idu igračima, na čast, čestitam im i želim im da ovo bude zamajac za nove uspehe.

Posle prošle evropske utakmice čuli su se zvižduci Srniću i Kataiju, a večeras se skandiralo Kataiju i Gobeljiću…

- Bitno je da postoji i da se održava kultura navijanja, da igrači osete da to nije na život i smrt, jer u takvoj atmosferi ne mogu da igraju kao večeras. Dosta je to što ih ja kritikujem, ne treba im dodatni pritisak. Igrači su odnosom i zalaganjem zaslužili da im se skandira, a ne zviždi. Svaki navijač Zvezde to hoće i mi to moramo da pružimo. Ali, neka poštede momke zvižduka da bi mogli da pruže maksimum.

Rekli ste da poznajete Srbiju, a juče smo slušali pitanja o ostavci. Koliko je ovo satisfakcija za vas posle stalnog vrednog rada?

- Isto kao što sam i juče rekao, ja ne razmišljam tako, idem od utakmice do utakmice. Ne mogu da kažem da su mi stvari spakovane, ali nemam puno stvari i uvek sam spremam. Samo razmišljam da uložimo rad i odnos da budemo pošteni prema klubu i navijačima. Mi svi hoćemo da sve bude danas za juče. Nisam neko ko će posle ove pobede da pomisli da smo šampioni sveta, nismo. Neka igrači večeras slave, sutra je trening i priprema za Spartak. Poštujem Spartak i priprema će biti ista. Nema razlike, to je fudbal, to je Zvezda. Mnogi treneri su pre mene govorili -  nema minulog rada, samo sledeća utakmica.

Tabela?

- Sad smo i mi ušli u neku nadu, imamo još tri utakmice da uzmemo devet bodova, što nam je želja, kao što nam je bila želja da uzmemo svih 18 pre početka takmičenja. Treba samo da budemo umereni u svemu i da budemo na zemlji i odigramo istu utakmicu kao večeras na preostalim utakmicama. Siguran sam da će u Budimpešti biti naših navijača. Iskren da budem, meni su tražili više karata za tamošnju utakmicu, nego za ovu. Ne mogu da kažem da će tamo biti 50:50, ali mislim da će biti 65:35 za njih. Mislim da držimo sve u svojim rukama, ja volim da je sve u životu u našim rukama. Imamo još devet bodova u rukama, pozitivni smo da možemo da dobijemo sve te tri utakmice.

Da li će posle ove utakmice Gobeljić i Eraković ostati na pozicijama koje su večeras igrali.

- Ne mogu ja večeras da govorim šta će biti u budućnosti, ali naš prirodni desni bek je Gobeljić. Mnogi nisu verovali u njega, ja jesam. On je ipak jedan od malog broja igrača koji su dali gol Bufonu. Ali, kada vi 100 puta njemu kažete da nema pojma, on poveruje da nema pojma. Ima "fiziku" na evropskom nivou. Znam Crvenu zvezdu, znam Srbiju i sada mora ovo da ponovi. Njegova priroda je takva da mu treba prostora, a to u Evropi nije uvek slučaj, a i to je naš disbalans u Srbiji i Evropi. Znam tačno šta on može.

Milojević je potom pričao o pristupu:

- Nije teško spremiti igrače za Evropu jer oni su motivisani, to je ono što hoće da igraju. Razlika između ovog meča i Monaka je što smo večeras bili efikasni, postigli smo golove. To su momci koji su profesionalci i oni znaju šta je Zvezda Evropi i Evropa Zvezdi. Nisam hteo da im postavim stvari da je ovo biti ili ne biti, da nije na život i smrt već da je to utakmica koju treba da igramo i dobijemo i tako je i bilo. Pobede leče sve, do tada imamo jako bitnu utakmicu u nedelju i to nam je prvi cilj. Mislim da ćemo ponoviti dobru igru protiv Ferencvaroša kada za to dođe vreme.

Osim bodova, šta je Zvezda dobila ovakvom pobedom?

- Samopouzdanje, veru i neko jedinstvo ekipe, da kada smo svi zajedno da možemo baš puno toga.

Kada nije bilo više pitanja, trener Crvene zvezde je sam dodao:

- Ja bih samo hteo da se zahvalim navijačima koji su došli, iako smo hteli punu "Marakanu". Koji su dobri, bili pozitivni, koji su lojalni i uz klub su i kada ide i kada ne ide. To je nešto što su igrači osetili, voleo bih da bude puna "Marakana", ali pre svega da se oseti ta pozitivna energija. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike