Partizan u Kelnu, Petrić ovako motiviše ekipu: Sad ste u evropskom izlogu, pokažite se!

05.10.2022

18:06

1

Autor: 24sedam

Crno-beli na teškom gostovanju u 3. kolu Lige konferencija

Partizan u Kelnu, Petrić ovako motiviše ekipu: Sad ste u evropskom izlogu, pokažite se!
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Pred fudbalerima Partizana je nova evropska epizoda. Posle dva remija u prva dva kola, crno-beli idu na noge Kelnu (četvrtak, 21.00).

Trener Gordan Petrić istakao je pred put u Nemačku da nije siguran da li bi se složio da se susret završi na isti način kao na prvom gostovanju ekipi Slovackog.

- Da li bih sada potpisao da bude 3:3? Ne verujem. To je rezultat s puno emocija i stresa, ali ako mora da bude sa toliko golova, potpisao bih kako bi ljudi uživali.

Petrić je naglasio i kako se susreti koje igraju njegovi izabranici ređaju kao na traci.

- Nekako brzo dolaze ove utakmice, danas je sedam dana od kako smo odigrali onu čudnu utakmicu u kupu, onda smo imali utakmicu sa Vojvodinom. Smenjuju se radost i tuga. Pre sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz kupa, ali u nedelju smo se ponovo radovali. Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i voleo bih da sutra nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Verujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za dosta igrača koji treba da se dokažu u ovakvim utakmicama.

O činjenici da je pred njegovim timo šansa da se nadmeće, pa zašto ne i ne slavi u tom duelu, sa ekipom koja je za vikend savladala Dormtund sa 3:2, Petrić kaže:

- Bilo  bi  to lepo, ali sve što se desilo u sredu i nedelju ja sam već zaboravio. Berujem  i moji igrači koji moraju ponovo da se dokazuju. Kada bi se  desilo bilo bi lepo za analizu, kako smo u sredu ispali u kupu, a onda dobili protivnika koji je dobio veliku Borusiju Dortmund. To bi bilo lepo za nalaizu, ali to  je za ove što predaju u školama, a za  nas je to već zaboravljeno!

 

 

Analizirao je Petrić sa svojim timom igru naredog rivala i izuzetnu brzinu fudbalera Kelna.

- Ne igra samo Keln tako u Nemačkoj. Ono što sam ja gledao protiv Dortmunda, Dortmund je bio bolji u prvom delu i Keln je imao malo sreće. U drugom poluvremenu su igrali direktan fudbal, stajali visoko... Imaju dosta igrača koji su visoki, imaju dobre prekide i igrače koji umeju da daju loptu iznenađenja. Mi smo spremni, igrači su odigrali mnogo utakmica, ali treba odgovoriti na sve to sutra. Nadam se da ćemo imati procente u našu korist, pa ćemo videti kako će se završiti.

Partizan je u Nemački otputovao bez Ljubomira Fejse i Kristijana Belića, ali nemački mediji nagađaju da će i trener domaćih odmoriti neke igrače.

- Sigurno će nam nedostajati jer su specifični igrači koji mogu da povuku  celu zadnju liniju napred, agresivni su i trkački možda najbolji u ekipi. Što se tiče Kelna on i spadaju u  kategoriju klubova poput Partizana. Svi koji su rosteru zaslužuju da igraju. To što će neki odmarati ne menja mnogo. Sigurno je daoni koji budu igrali imaju kvalitet i da su u tom trenutku najbolji. Isti slučaj je i sa nama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike