Zvezdin trener jasan - To nije naš DNK! Razmišljamo samo o pobedi nad Ferencvarošom

05.10.2022

10:45

0

Milojević potpuno skautirao sledećeg rivala šampiona Srbije

Zvezdin trener jasan - To nije naš DNK! Razmišljamo samo o pobedi nad Ferencvarošom
miloš milojević sa presa - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Crvena zvezda se sprema za možda i ključni evropski meč. Posle dva početna poraza, sada joj u goste dolazi Ferencvaroš, za mnoge neočekivano prvi tim na tabeli.

Zvezda posle dva poraza nema izbora osim da pobedi mađarsku ekipu, što kaže i trener Miloš Milojević. I to ne samo da pobedi, već i da diktira i dominira, ne da se prilagođava rivalu, koji ima jako brze napadače.

- Ne želimo da igramo reaktivan fudbal, to nije u našem DNK. Sad, treba da im smanjite te prostore, verujem da će momci uraditi dobro – rekao je Milojević.

Ferencvaroš je najgore rezultate u Evropi ostvario kada je imao većinski posed, da li je to možda recept za pobedu?

- Moramo da variramo. Igramo kod kuće, na Marakani želimo da igramo ofanzivno. Te druge ekipe su pravljene da igraju kontru. Nije to samo da se pazi kako oni igraju, već postoje načini da se ta njihova tranzicija zaustavi drugačije. Svakako da je najbitnije da se pobedi, ali u procesu u kom se igra i rezultat prave, treba da se koncentrišemo 70 odsto na našu igru, a 30 odsto da se prilagodimo njima.

Milojević je rekao da će se večeras znati više o Milunoviću i tome da li će biti spreman da igra.

Postoji li osećaj da je utakmica kvalifikaciona, jer je poslednja prilika da se obezbedi proleće u Ligi Evrope?

- Svaka utakmica u Zvezdi je kvalifikaciona. Tako je i kad sam bio pomoćni i sada kao glavni trener, tako da mi Ferencvaroš ništa ne menja.

A da li osećate pritisak, jer se zbog veličine kluba posle svakog lošeg rezultata traže ostavke.

- To je normalno za veličinu kluba. Sad, koliko je to realno… Ja na to ne mogu da utičem. Mogu da utičem na rad i procese, a to se ne može uraditi za pet dana, 10 dana. Idemo u dobrom pravcu, svaka pobeda nam to potvrđuje. Mi ne razmišljamo na taj način, razmišljamo samo o pobedi, idemo na pobedu.

Ferencvaroš je jedina ekipa u grupi sa dve pobede, što je za mnoge iznenađenje. Ne i za Milojevića.

- Nije me iznenadio uspeh, jer sam znao da imaju kvalitet. Imaju selekciju već četiri – pet godina, znam da imaju kvalitet ,znam o kakvim igračima se radi. Njihova četiri ofanzivna igrača i brzina su ključ. Imaju veliki sastav, kao i mi, mogu sebi da dozvole prostora da rotiraju. Imaju dva špica... Dosta dobro je sve odrađeno da ne trpi sistem. U Evropi je svaka utakmica detalj, da li ste odbranili gol i ugrozili protivnikov. Oni su imali dovoljno kvaliteta da to urade. Nisam iznenađen.

Razlika u bodovima na tabeli je šest bodova…

- Šest bodova je razlika, 12 je još u opciji, sve je moguće. Verujem da možemo da pobedimo Ferencvaroš, to nam je cilj. Kad prođe ta utakmica, onda ćemo razmišljati o tabeli.

Ferencvaroš je u poslednjoj prvenstvenoj utakmici izgubio od Kečkemeta? Da li je to pokazatelj pada forme?

- Teško je reći posle jedne utakmice da li je u dobroj formi. Svakoj ekipi se desi poraz. Jednostavno, nije im legla ekipa Kečkemeta. Ne treba zaboraviti da je on tu bio autsajder, što znači da je Ferencvaroš ostavljao mnogo prostora. Tog dana su izgubili, ne mislim da je to loša forma, ali svaki poraz poljulja svaki tim, pa verujem da je i njih malo poljuljao.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike