Horor noć iza Ajaksa i Tadića: Holandska legenda traži od Srbina da umukne i uradi nešto sa loptom u nogama

05.10.2022

05:26

0

Autor: 24sedam

Horor noć iza Ajaksa i Tadića: Holandska legenda traži od Srbina da umukne i uradi nešto sa loptom u nogama
tadic - Copyright Tanjug/AP

Iza Ajaksa i Dušana Tadića je jedna košmarna noć! Poraz od 6:1 pred svojim navijačima od Napolija izazvao je bujicu pitanja i doneo bezbroj sumnji o budućnosti "kopljanika", koji su dosad svakog leta gubili po dva nosioca igre, ali su njihove zamene uvek bile prave. Ova jesen pokazuje da se nekim procenama debelo omanulo.

 - Kako je pošlo po zlu? Mi pravimo greške. Dobro počinjemo sa 1:0. Onda napravimo dve-tri greške, bude 1:3 i odjednom je sasvim druga utakmica. U drugom poluvremenu pokušavamo ponovo, ali posle pet minuta je 1:4. Onda je meč bio gotov. Znali smo koliko je Napoli dobar, a danas su bili bolji od nas - rekao je kapiten Dušan Tadić.

Prošle godine Ajaks je u grupnoj fazi Lige šampiona imao maksimalan učinak.

- Izgubili smo sedam ili osam igrača i morali smo da ih sve zamenimo. Onda je uvek malo teško, onda vam treba malo više vremena za automatizme. Taj proces je još uvek u toku. Ali izgubiti ovaj meč sa 1:6 nije dozvoljeno, to nije dobro za samopouzdanje. Svi u svlačionici su u lošem raspoloženju. Moramo da vidimo šta se desilo, da naučimo lekcije i da se pobrinemo da držimo glave gore. To je teško, ali moramo tako. Moramo da se pogledamo u ogledalo i moramo da ustanemo jer je sezona još duga.

Tadić je meč završio isključenjem u 72. minutu posle drugog žuta kartona.

- Kod prvog žutog kartona, mislio sam da neću pogoditi protivnika. Na drugom pokušavam da zadržim loptu. Bilo je 1:5, nisam želeo crveni, ali desilo se.

Srpski fudbaler ne gubi nadu, uprkos lošoj formi:

- I dalje želimo da prođemo u sledeću fazu, ali mislim da imamo najtežu grupu sa jakim timovima kao što su Napoli i Liverpul. Moramo da se fokusiramo na sledeću utakmicu. Sve je moguće.

Prema rečima bivšeg fudbalera i analitičara stanice RTL7 Tea Jansena, kapiten Ajaksa imao je jedan dramatičan nastup protiv Napolija.

- Tadić samo treba da umukne. Imam osećaj da postoji određena iritacija unutar tima što se uvek menjaju isti igrači i što su isti igrači u startnoj postavi, a ne nastupaju svake nedelje.

Kao prvi primer naveo je Blinda, koji prema rečima bivšeg veziste igra "stvarno jako loše“.

- Na ovom nivou se vidi da upada u nevolje. Sa pet ljudi pozadi to je još moguće, sa četiri nema šanse. Tadić više ne donosi boljitak. Samo ćemo ga ostaviti na miru. On je kapiten, ima manire... Sve vreme pokazuje i viče na igrače. Molim te, uradi neke logične stvari sa loptom u nogama. Mislim da je sinoć imao najviše izgubljenih lopti od svih igrača. Zaista dramatično - sumirao je Jansen.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike