Stojković spreman za 20. derbi na golu Partizana: Može se očekivati da šampion ima puno šansi

16.10.2020

12:34 >> 13:52

0

Autor: Adam Štulić

Kapiten crno-belih ističe da duel s najvećim rivalom nosi dovoljno inspiracije

Stojković spreman za 20. derbi na golu Partizana: Može se očekivati da šampion ima puno šansi
Copyright VLADIMIR STOJKOVIC golman fudbalera Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Crvene zvezde na stadionu Rajka Mitica, Beograd, 01.03.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Partizan

Fudbalere Partizana u 163. okršaju s Crvenom zvezdom povešće s kapitenskom trakom oko ruke Vladimir Stojković. Iskusnom čuvaru mreže nedeljni (17.00) derbi na stadionu u Humskoj biće 20. u dresu crno-belih.

– Zadovoljstvo je odigrati toliko derbija, nadam se da će ih biti još. Svaki je novo dokazivanje – istakao je Stojković, dodavši da će duel sa Zvezdom biti kao i svaki dosadašnji, bez obzira na to što će se igrati pred praznim tribinama zbog pandemije virusa korona.

– Naravno da je lepše s navijačima iz miliona razloga… Motivacija i htenje su veći. Ali derbi sam po sebi nosi dovoljno toga, igramo protiv Zvezde i bićemo na maksimumu, požrtvovani.

Iz Zagreba za 24sedam: Ćiro Blažević o 163. večitom derbiju

Nije se nekadašnji reprezentativni golman složio s tim da će njemu publika posebno nedostajati.

– Ispada da dobro branim samo kada je pun stadion – rekao je uz osmeh Stojković, pa dodao. – Najlepše za fudbalera je kada istrči pred 100.000 ljudi, nebitno da li kod kuće ili na gostujućem terenu. Niko nije srećan kada mora da izađe na teren pred prazim tribinama, ali šta ćemo, vlada pandemija… Hendikep će biti za sve, jer se igra bez navijača, ali derbi će sigurno biti kao i svaki dosad.

Poslednja linija crno-belih će verovatno doživeti najveće promene u odnosu na period pre reprezentativne pauze.

Ljubinko Drulović za 24sedam: Svi ćemo gledati u Bajbeka! Zvezdi lako bez Kange

– Derbi uvek nosi koncentraciju, ko god da igra. Ovako velika utakmica se ne igra često u Srbiji, i zbog toga imena nisu bitna. Sveža krv uvek dobro dođe. Dugo se poznajemo, s nekima sam igrao u reprezentaciji… Trebaće vremena da se uigramo, ali siguran sam da će nas šef namestiti kako želi – rekao je Stojković, uz osvrt na očekivanja od najvećeg rivala.

– Deki ih je dobro posložio, nemam dilemu da će biti 90 minuta borba. Igramo najveću utakmicu srpskog fudbala, može se očekivati da će šampion ima puno šansi – istakao je Vladimir Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike