"Orlovi", pažnja! Švajcarski golman odbranio peti penal u nizu, preti i srpski zet (GALERIJA)

28.09.2022

08:34

0

Autor: 24sedam

Jan Zomer ne izlazi iz forme za penale već četiri godine

"Orlovi", pažnja! Švajcarski golman odbranio peti penal u nizu, preti i srpski zet (GALERIJA)
jan zomer - Copyright Tanjug/AP

Švajcarski golman Jan Zomer napravio je istorijski uspeh u meču šestog kola grupne faze Lige nacija protiv reprezentacije Češke (2:1).

Golman Borusije iz Menhengladbaha odbranio je peti penal u nizu.

Švajcarski golman Jan Somer ostvario je četiri odbrane od novembra 2020. Dva je odbranio španskom defanzivcu Serhio Ramosu, jedan veznom igraču Italije Žoržinju i jedan češkom vezisti Tomasu Součeku.

U slučaju Žoržinju je promašio gol. Protiv Kostarike na SP u Rusiji, brajan Ruiz je pogodio prečku, a onda se lopta odbila od leđa Zomera i ušla u gol pa se meč završio rezultatom 2:2.

Juče, u 6. kolu Lige nacija između Švajcarci su pobedili Češku sa 2.1. Pored Zomera odličnu partiju je prikazao Remo Frojler, srpski zet i od ovog leta fudbaler Notingem Foresta.

Švajcarci su u Kataru u grupi sa "orlovima", Brazilom i Kamerunom. Naši izvođači penala morali dobro da prostudiraju kretnje Zomera po liniji, jer nije teško zamisliti situaciju u kojoj bi mogli da zarade šansu za gol sa bele tačke.

MN Press
 

Na poslednjem meču u Rusiji, "čuveni" Nemac Feliks Brih napravio je strašne previde na štetu reprezentacije Srbije i to ga je koštalo daljeg prisustva na Mundijalu.

MN Press
 

Drugoj strani, to je bila slaba uteha. Srbija je poražena sa 2:1 i sa četiri osvojena boda morala je da krene kući odmah posle grupne faze takmičenja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike