Užasne scene u Parizu! Brazilci gađani bananama dok su slavili gol protiv Tunisa (VIDEO)

28.09.2022

05:52

0

Autor: 24sedam

Jasne su asocijacije, samo još da se otkrije ko je gađao igrače

Užasne scene u Parizu! Brazilci gađani bananama dok su slavili gol protiv Tunisa (VIDEO)
brazil - Copyright Tanjug/AP

Fudbaleri Brazila na prijateljskoj utakmici protiv Tunisa na "Parku prinčeva" u Parizu doživeli su akt rasizma zbog čega će se Fudbalska konferederacija Brazila žaliti odgovornim ljudima u FIFA.

Sporni trenutak na utakmici koji su Brazilci dobili rezultatom 5:1 dogodio se u 19. minutu prilikom slavlja gola Rišarlisona. U tom trenutku prema njemu i ostalim igračima koji su bili zagrljeni  poletele su banane sa tribina, a asocijacije nije potrebno objašnjavati.

 

 

 

- CBF ponavlja svoju poziciju borbe protiv rasizma i osuđuju bilo kakvu manifestaciju predrasuda. Nažalost, nakon gola, banana je bačena na teren u pravcu Rišarlisona, strelca drugog gola Brazila.

Tanjug/AP
 

Tijago Silva koji je igrao na Parku prinčeva dok je branio boje PSŽ kaže da su igrači videli snimak u svlačionici

- Banana? Video sam snimak u svlačionici. Šteta, ružno je videti takve slike. Snimali smo spot protiv rasizma, ne znam da li je prikazan na stadionu. Ne menjaju mentalitet ljudi, samo se nadam da će biti svesni da to više ne funkcioniše, da su takve stvari prošlost... Nažalost, ljudi još uvek imaju takav mentalitet. Bacanje banane me je jako rastužilo. To nije fudbal. Fudbal je podrška svom timu. Ovakvi gestovi nisu dobri za fudbal.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike