Nije lako Marku u Rusiji: Gospodine Nikoliću, da li ste Rajkovića doveli zbog prijateljstva?

16.10.2020

16:47 >> 16:23

0

Bivši trener Partizana uspešno vodi Lokomotivu, ali mu i dalje jedan deo javnosti nije naklonjen

Nije lako Marku u Rusiji: Gospodine Nikoliću, da li ste Rajkovića doveli zbog prijateljstva?
Copyright MN Press

Trener Lokomotive Marko Nikolić od prvog dana svog izazova u Moskvi prinuđen je da gazi po trnju da bi zaslužio poverenje i naklonost kako navijača, tako i ruske javnosti. Očigledno da u Nikoliću još vide krivca za smenu legendarnog Jurija Sjomina sa klupe “Lokoa”, pa stoga od novinara dobija pitanja kakva se teško mogu naći u intervjuima drugih stručnjaka u ruskoj Premijer ligi.

Poslednje neprijatno iskustvo donelo mu je pitanje o statusu Slobodana Rajkovića u intervjuu novinaru Nobelu Arustamjanu.

Rajković je proveo samo jedan minut u igri. Da li ste se prevarili sa njegovim izborom?

MN Press

-Ne. Vitalij Liscov nije odigrao nijedan minut. Nisam trener koji često menja odbranu. Defanzivni igrači treba da igraju zajedno što je više moguće, naročito kada igraju dobro. Sada će biti na terenu na svaka tri dana i Rajković će igrati, ako Ćorluka ne bude mogao zbog povrede. Ljudi misle kupiš igrača i on sutra ide na teren. Ne ide baš tako. Koliko je Kokorin igrao u Spartaku na primer? Koliko je Adolfo Gajh igrao za CSKA? Razumete? Njemu je bilo potrebno vreme, ali sada je spreman i igraće – rekao je Nikolić.

Pričalo se da je srpski fudbaler najverovatnije vaš prijatelj i da ste ga zato pozvali u Lokomotivu?
-Ne, nije moj prijatelj. Ja sam za njega trener. Poznavao sam ga kao i ostale igrače. Video sam ga dva ili tri puta u životu pre Lokomotive. Svideo mi se njegov karakter, ima dobar mentalitet, a to je za mene veoma važan detalj.
Lokomotiva posle 10. kola zauzima 5. mesto na tabeli, sa tri boda zaostatka za vodećim Zenitom i gradskim rivalom Spartakom. U nedelju dočekuje ekipu UFA, koja je u petak dovela Komnena Andrića na pozajmicu iz zagrebačkog Dinama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike