Inter – Milan na TV Arena sport: "Derbi dela Madonina" opet zrači šampionski

16.10.2020

18:51 >> 13:57

0

Direktan prenos milanskog derbija na TV Arena sport 1 u 18 časova.

Inter – Milan na TV Arena sport: "Derbi dela Madonina" opet zrači šampionski
Copyright Profimedia

“Derbi dela Madonina” ili Inter – Milan!

Kome pripada Milano…

Derbi 4. kola Serije A biće odigran u subotu (18.00, TV Arena sport 1). “Rosoneri” su odlično otvorili sezonu i iz tri odigrana kola imaju maksimalnih devet bodova i to bez primljenog gola. “Nerazuri” zabeležili su dve pobede uz jedan nerešen rezultat, ali veliki problem predstavlja činjenica da su na tri utakmice primili čak šest golova.

Antonio Konte, poznat kao veliki taktičar, kako ovu, tako ni jednu utakmicu neće prepustiti slučaju. Pored velike borbe i srčanosti, kao najveću prepoznatljivost Konteovog Intera, čini ubitačan napadački duo Martinez – Lukaku.

Belgijanac je, reklo bi se, u životnoj formi koja je krunisana titulom najboljeg igrača Lige Evrope. Delovalo je, pre dolaska u Italiju, da se polako “gasi” i već je skoro bio otpisan od strane javnosti, međutim uspeo je da se pronađe u Seriji A i vrati samopouzdanje, što je možda i najbitnije za jednog napadača. Uprava Intera, gledajući kroz transfere, već neko vreme radi sjajan posao. To su pokazali i ovog leta, prilikom angažovanja nekoliko sjajnih pojačanja, bez prevelikog pražnjenja budžeta. Jedan od zvučnijih dolazaka je svakako, kapiten reprezentacije Srbije i bivši igrač Rome, Aleksandar Kolarov, koji u Konteovoj konstrukciji, sa tri odbrambena igrača, igra levog Štopera.

Stefano Pioli takođe radi neverovatan posao u Milanu. Njegova ekipa izgleda preporođeno i rutinski niže pobede. Trenutno najbolja odbrana lige, netipično za italijansku ekipu, formirana je u sistemu od četiri igrača. Posebno se ističe levi bek, dvadesettrogodišnji Francuz, Teo Ernandez:

-Želim da postanem najbolji bek na svetu i to sa Milanom. Ponovo ćemo biti učesnici Lige Šampiona i kada se to desi ofarbaću kosu bojama “Rosonera” – glasi obećanje mladog Francuza.

Što se tiče napada, Pioli najveće nade polaže u legendarnog Zlatana Ibrahimovića. Zbog sjajnog plejmekera, Hakana Čalhanoglua i brzonogog Rebića, Zlatan ne mora da brine o kvalitetu centaršuteva koje će dobijati. Iako je već duboko u četvrtoj deceniji života, Šveđanin iz sezone u sezonu pokazuje klasu i najveća je pretnja po svakog protivnika, stoga će Konte morati da smisli kako da zaustavi popularnog Ibru.

Iz prethodnih pet okršaja ovih ekipa Inter je izašao nepobeđen, a čak iz četiri kao pobednik. Poslednji put gradski rivali odmerili su snage u februaru. Meč je obeležio neverovatan preokret Intera koji je na poluvreme otišao sa dva gola zaostatka, te u nastavku uspeo da postigne četiri pogotka ne primivši ni jedan.

Međusobni skor trenera ide na ruku Antonija Kontea, koji je “nadmudrio” Piola čak pet puta, dok Pioli ne može da se pohvali niti jednom pobedom protiv Kontea.

Uzevši u obzir statistiku, Inter je blagi favorit, ali samo na papiru, jer kada je u pitanju milanski derbi, statistika ne postoji. Golman gostiju, Donaruma, sa velikim nestrpljenjem iščekuje ovaj meč:

-Jedva čekam da izađemo na teren i svima pokažemo kvalitet koji posedujemo. Želimo da se iskupimo za prethodni poraz od Intera i pokažemo koliko nam je važan ovaj meč. Jednostavno, ponekad igrate dobro, ali ne postižete rezultat, ovaj put želimo samo pobedu! – izjavio je Donaruma za italijanske medije.

Mogući sastavi

INTER (3–4–1–2): Handanovič – Škrinjar, De Fraj, Kolarov – Perišić, Galjardini, Vidal, Hakimi – Barela – Martinez, Lukaku.

MILAN (4–2–3–1): Donaruma – Kalabrija, Kjer, Gabija, Ernandez – Krunić, Tonali – Kastiljeho, Čalhanoglu, Rebić – Ibrahimović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike