Slaven Bilić preuzeo tim koji menadžere menja kao na traci! Hrvat 17. trener za deceniju, Jokana oterali nakon plasmana u Premijer ligu!

26.09.2022

15:36

0

Već se očekuje da preporodi sezonu u Čempionšipu

Slaven Bilić preuzeo tim koji menadžere menja kao na traci! Hrvat 17. trener za deceniju, Jokana oterali nakon plasmana u Premijer ligu!
Slaven Bilić - Copyright MN Press

Hrvatski fudbalski trener Slaven Bilić imenovan je danas za novog menadžera Votforda, saopštio je engleski klub.


Bilić se na Ostrvo vraća i to u ekipu koja nastupa u engleskom Čempionšipu, a ugovor je potpisao na 18 meseci. Inače, zameniće hrvatskog trenera, Roba Edvardsa, koji je dobio otkaz.

- Sada moramo da idemo napred, a sa Bilićem dobijamo iskusnog trenera koji ima nedavno iskustvo sa plasmanom u Premijer ligu - saopštio je Votford, koji trenutno zauzima deseto mesto u Čempionšipu sa 14 bodova.

 

 

Mediji na Ostrvu već očekuju dosta od Bilića i kao glavni zadatak navode ulazak tima u Premijer ligu. Bilić, koji je nekoliko meseci bez posla, četvrti je menadžer ekipe, od prošlog oktobra.

Klaudio Ranijeri je počeo sezonu i vodio ekipu do januara, potom ga je zamenio Roj Hodžson, a "stršljenovi" su potom u novu sezonu ušli sa Robom Edvardsom.

Tri pobede u prvih 10 kola, uručile su otkaz Edvardsonu.

Bilić je u karijeri trenirao splitski Hajduk, Lokomotivu iz Moskve, Bešiktaš, Vest Hem, saudijski Al-Itihad i Peking Guan, kao i mladu i A selekciju Hrvatske.

Podsetimo, Votford su predvodili i Vladimir Ivić, ali i Slaviša Jokanović, koji je smenjen nakon što je tim uveo u elitu. 

Tako se dolazi do brojke od 17 promenjenih trenera u protekloj deceniji!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike