Ovoj Piksijevoj Srbiji teško pronaći manu! Mitrogol je klasa, Lukić začinio pobedu evrogolom (GALERIJA, VIDEO)

24.09.2022

20:43

0

Autor: 24sedam

"Orlovi" ostvarili ubedljivu pobedu protiv "vikinga" - 4:1

Ovoj Piksijevoj Srbiji teško pronaći manu! Mitrogol je klasa, Lukić začinio pobedu evrogolom (GALERIJA, VIDEO)
lukić - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije ostvarili su i treću pobedu u Ligi nacija, jer su pred 10.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" savladali selekciju Švedske rezultatom 4:1 (2:1).

Meč je obeležio fenomenalni Aleksandar Mitrović koji je postigao het-trik, golovima u 18, 45 i 48. minutu, a tačku je stavio Saša Lukić prelepim pogotkom u 70. minutu.

Iza "orlova" je još jedna blistava partija! Piksijeva Srbija gazila je snažno, dozvolivši protivniku samo u prvim minutima prostor da se pokažu. Sve posle njihovog gola kojim su došli u vođstvo prošlo je u znaku igrača u crvenoj opremi. Linije kretanja bile su jasno definisane, jer kad su dva izrazita strelca u kaznenom prostoru ili barem jedan od njih, onda se pre svega tražio višak po bokovima, odakle su dolazile lopte Kostića i Živkovića za Mitrovića i Vlahovića.

Funkcionisalo je sve kao sat! Tadić i Sergej su ditkirali tempo, koristila se svaka prilika za kontru, ali iako su one plašile Šveđane, golovi su im padali iz pozicionih napada. Kod prvog, Živković je sa desne strane "zavio" do apsolutnog vladara šesnaesterca Mitrovića, dok ga je kod drugog Tadić iz kornera pogodio u glavu. I mašina tu nije stala, već se dodatno potpalila. Lepota fudbala videla se u 49. minutu, kada je lopta velikom brzinom menjala vlasnika, od Sergeja, ka Tadiću, pa do Vlahovića i svaki taj pas išao je napred, po vertikali, sve dok na drugoj stativi Mitrović nije podmetnuo nogu za 3:1.

Ni posle ovog gola koji je došao uz "asistenciju" VAR sobe "orlovi" nisu tražili predah. Razigrani Vlahović nije spuštao ritam, iza njega Sergej i Tadić su ulazili između protivničkih linija, dok je potpuni nadzor svojom brzinom držao sjajni Lukić. Za svaku presečenu loptu i brojne sprinteve morao je da bude nagrađen golom. Uradio je to velemajstorski u 70. minutu, sa desne strane, levom nogom u suprotni gornji ugao švedskog gola - 4:1.

Uprkos ubedljivoj pobedi, Srbija mora da ide na tri boda i u Oslu protiv Norveške. Sergej Milinković-Savić, prema prvim procenama neće imati priliku da igra zbog večerašnjeg žutog kartona, dok je Aleksandar Mitrović napustio teren povređen.

Ova Srbija je već dovoljno puta pokazala da je spremna za velika dela, a trijumf protiv Norveške bio bi pravi način da se zaokruži jedan ciklus mečeva pre odlaska na Mundijal.

 

Ovakav tok je imala utakmica iz minuta u minut

kraj

90+3. minut - Žuti za Račića zbog gaženja protivnika! Bespotrebno

90+2. minut - "Orlovi" mirno privode kraju ovaj fenomenalan meč!

90. minut - Luka Jović umesto Vlahovića!

89. minut - Stefan Mitrović u prvom prodoru i napamet nabačena lopta.

87. minut - Lepa prilika za Išaka i loše rešenje iz više nego izgledne šanse za gol.

84. minut - Stefan Mitrović "mlađi" umesto kapitena Tadića! Traka ide na ruku Sergeja!

Treći gol Mitrovića za 3:1

78. minut - Srbija gospodari loptom i prostorom. Nema prilika, ali sada se demonstrira sigurnost i preciznost pasa "orlova". Lopta ide do štopera, i napad kreće od poslednje linije. Još nema prave lopte ka Vlahoviću koji je sada najistureniji.

72. minut - Račić umesto Mitrovića!

70. minut - Gooool, Lukić - 4:1! Sevnula levica, slabija noga veznog igrača Torina, sa ivice kaznenog, poludesno, pogađa suprotni ugao, golman Švedske je mogao samo da ulepša ovaj prizor svojom paradom!

69. minut - Jedina opasnost je Kuluševski, koji je pripremio priliku za Svanberga. Njegov udarac je završio preko prečke.

68. minut - Žuti za Sergeja, opravdan!

66. minut - Retko se viđa lob nabacivanje, a tako je Tadić želeo da prebaci živi zid i nasamari odbranu rivala. Uspeo je samo da prebaci zid, ali su štoperi sačekali ovu loptu i izbacili je iz šesnaesterca.

64. minut - Vlahović je odličan večeras, iako ga neće gol. Uspeo je svojom upornošću da dođe do jednog poseda, ali nakon što je oteo loptu i krenuo ka srcu kaznenog, udarac mu nije bio najbolji, on je završio u bloku, pa od njega u gol-aut.

Drugi gol Mitrovića

61. minut - Jedna akcija Šveđana i odlična reakcija Mašovića nakon što je odabrao najbolji mogući način da skine jedan oštar centaršut koji je dolazio sa leve strane.

57. minut - Mitrović je želeo i četvrti gol! Možda je bilo bolje da je potražio Vlahovića na suprotnoj strani, ovako probao je šutem da reši akciju po desnoj strani. Golman je bio na mestu.

55. minut - Ova Srbija nosi nešto u sebi što nijedna prethodna nije imala, iako su možda bolji fudbaleri igrali ranije za nacionalni tim. Piksijeva selektorska ruka se jasno vidi, igra se napadački i motiv ne pada nijednog trenutka.

49. minut - Gooool! VAR kaže 3:1! Bila je to fenomenalna acija koju je povukao Tadić. Nastavio je Vlahović po desnom krilu, odakle je mogao da sačeka nalet Lazovića koji mu je dolazio iza leđa, ali on je među nekoliko Šveđana tražio i pronašao Mitrogola. Njemu nije bilo teško da pogodi sa ivice peterca!

48. minut - Uuhhh, VAR odlučuje da li "orlovi" ostaju na 2:1 ili ćemo slaviti het-trik Mitrovića!

46. minut - Nastavlja se utakmica, naši su krenuli sa centra! Lazović ulazi umesto Živkovića!

Očekuje se početak drugog poluvremena. Naši momci kasne sa povratkom na teren!

45+1. minut - Goool! Mitrović 2:1! Centrirao je Kostić, Mitrović to nije mogao da propusti!

45. minut - Šveđanima se iznenada ukazala šansa. Gekereš je iskosa sa desne strane probao da stavi na muke Vanju, ali je lopta otišla preko.

42. minut - Kostić je dobio jednu dobru loptu na levom krilu. Umesto centaršuta ka Vlahoviću, odabrao je da proigra povratnom do Sergeja. Njegov šut sa oko 18 metara levom otišao je daleko preko gola. Malo je pao ritam kod naših, Šveđanima nije u planu da ga podignu!

40. minut - Sudije nisu usklađene najbolje. Intervencije pomoćnika kao da sporo dolaze do glavnog sudije. Ponovo je dozvoljeno da akcija Šveđana dugo potraje, iako je lopta nekoliko sekundi pre toga izašla van terena. 

35. minut - Šveđani su nestali u ovom delu utakmice. Ide napad za napadom "orlova", pitanje je trenutka kada će po drugi put kapitulirati.

32. minut - Vlahoviiić, šta je promašeno! Prvo je napadač Juventusa oko pet metara iskosa sa leve strane šutirao pravo u golmana, na odbitak je natrčao Tadić. Probao je kolenom iz prve, ali je golman to pokupio.

31. minut - Sjajna kontra "orlova" nakon greške Šveđana u poslednjoj liniji. Vlahović je tražio Mitrovića, a strelac zasad jedinog gola za naše promašio je levicom pokušaj voleja.

25. minut - Prvi korner za Šveđane, pošto je Vlahović reagovao na skraćeni kroner rivala. Forsberg je centrirao sa ugla, prebacio je sve u kaznenom prostoru koji su očekivali njegovu loptu.

23. minut - Svanberg testirao Vanju na golu, ali osim snage taj šut sa 20 metara nije preciznost.

21. minut - Kakva šansa za Vlahovića. Sada je Kostić išao po levom krilu, ušao je u kazneni i onda tražio saigrača na drugoj stativi, ali Vlahović desnom, kao i Živković pre nekoliko minuta, nije dobro gađao.

18. minut - Goool, Mitrović 1:1! Najbolji strelac reprezentacije priseban kada je bilo najpotrebnije. Vešto pogađa glavom za izjednačenje! Asistencija za Živkovića!

15. minut - Klason, gol 0:1! Akcija Kuluševskog, naši štoperi su zaspali, a desno krilo nije imalo težak zadatak.

14. minut - Živkoviiiiić! Kakva šansa za desnog veznog "orlova". Tadić je sa levog krila tražio i pronašao Živkovića koji je promašio ceo gol desnom nogom.

13. minut - Igra se po krilu, traži se rupa na oba boka, ali Kostić i Živković još ne daju pravu loptu za Mitrovića i Vlahovića.

8. minut - Žuti za Hijena. Srušio je Vlahovića kada je ovaj imao otvoreni put ka golu. Nije bilo za crveni karton, jer se sporni momenat dogodio daleko i sa desne strane, pa je postojala mogućnost da centarfora Juventusa neko sustigne.

6. minut - Pritisak naših od starta, činilo se da je Mitrović propustio prvu veliku šansu sve dok pomoćni sudija nije pokazao na ofsajd. Sa zakašnjenjem...

3. minut - Prvi su zapretili "orlovi" preko Živkovića sa desnog krila. Probao je da centrira omaleni vezni igrač, ali je jedan od Šveđana izblokirao taj pokušaj. U nastavku su naši momci izveli korner, ali su i tu pretnju lako rešili rivali.

1. minut - Počelo je! "Orlovi" napadaju ka južnom delu stadiona, Šveđani su izveli početni udarac.

Najbolji fudbaleri Srbije večeras (20.45, Arena Sport Premium 1) igraju svoj poslednji meč u Beogradu u ovoj godini.

Protivnik je ekipa Švedske u duelu petog kola Lige nacija, na stadionu "Rajko Mitić" pred maksimalnim brojem navijača od 10.000 tinejdžera mlađih od 14 godina zbog kazne od strane UEFA.

Selektor Dragan Stojković Piksi nije mogao da računa na najjači sastav zbog povrede Nemanje Gudelja, ali to su već standardni problemi koji se javljaju pred svako okupljanje "orlova". Sa postojećim snagama njegovoj ekipi je pobeda imperativ, budući da ih samo tri boda iz ovog meča zadržavaju u konkurenciji za prvo mesto u grupi. Srbija je u prethodnoj utakmici u Stokholmu slavila sa 1:0 golom Luke Jovića.

BLOG UŽIVO:

- Ovaj meč neće doneti velike promene u slučaju pozitivnog rezultata za Srbiju. Pobeda ili remi neće im doneti pomeranje sa druge pozicije, tako da prvo mesto morati da napadnu u Oslu za tri dana protiv Norveške.

- Slovenija odradila odličan posao za Srbiju. U meču protiv Norveške slavili su sa 2:1, iako su gosti poveli početkom drugog poluvremena preko Halanda. Golove za domaće postigli su Šporar i Šeško.

Srbija - Švedska, 20.45, Arena Sport Premium 1

Srbija: V. Milinković-Savić - Mašović, Stefan Mitrović (stariji), Babić - Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Tadić, Kostić - Vlahović, Mitrović: Selektor: Dragan Stojković Piksi.

Švedska: Olsen - Sundgren, Hien, Lindelof - Klason, Svanberg, Kajuste, Augustinson - Kuluševski, Gekereš, Forsberg. Selektor: Jan Anderson.

 

Standings provided by SofaScore

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike