Nisam ni u najluđim snovima mogao ovo da zamislim! Zvezdin "bonus" izabrao Srbije pre Kanade

21.09.2022

10:01

0

Autor: 24sedam

Piksi uspeo da privoli talentovanog igrača da igra za "orlove"

Nisam ni u najluđim snovima mogao ovo da zamislim! Zvezdin "bonus" izabrao Srbije pre Kanade
Srđan Babić - Copyright fudbalski savez srbije

Reprezentativci Srbije odrađuju treći dan prirema u Sportskom centru u Staroj Pazovi za poslednje dve utakmice u Ligi nacija protiv Švedske (24. septembra u Beogradu) i Norveške (27. septembra u Oslu).

Na današnjoj konferenciji svoje utiske o prvim danima sa "orlovima" podelili su debitanti Stefan Mitrović i Srđan Babić.

Zvezdin "bonus" pričao je o pozivu Kanade da igra za njihov nacionalni tim, ali na kraju je presudio razgovor sa selektorom Draganom Stojkovićem.

- Prvi utisci fenomenalni, velika mi je čast da igram za Srbiju, zemlju u kojoj sam rođen. Kanada je takođe bila veoma zainteresovana, bio sam poslednja dva meseca u kontaktu sa ljudima iz njihove federacije. Međutim, kada se dobije poziv takve igračke veličine kakva je Dragan Stojković Piksi, dilema ne sme da postoji. Oduševio sam se kad me je pozvao i momenatlno sam prelomio i doneo odluku. Nisam ni u najluđim snovima mogao da očekujem da će ovako brzo sve da se izdešava u mojoj karijeri, najpre potpis za Zvezdu, a samo mesec dana kasnije i poziv u A reprezentaciju Srbije. To mi je motiv više da nastavim da se usavršavam i da napredujem kao fudbaler – rekao je Mitrović.

Babić se nametnuo selektoru odličnim partijama u dresu Almerije gde je postao i kapiten posle samo godinu dana igranja. On je svojevremeno bio deo tima koji je na Novom Zelandu osvojio Mundijalito za U20, ali se posle toga teško probijao kroz seniorski fudbal.

- Hteo bih da se zahvalim "Misteru" na pozivu u A reprezentaciju. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima. Mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa skoko 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom pre okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im posle veličanstvene pobede u Lisabonu. Drago mi je da srpski fudbal doživljava renesansu u poslednje vreme. Od svoje 14. godine sam deo reprezentativnih selekcija i ovo shvatam kao predivan povratak. Mister mi je pružio šansu i daću sve od sebe da opravdam njegovo poverenje. Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija“ – rekao je Srđan Babić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike