Održana izborna Skupština FS Beograda uprkos protivljenju iz Zvezde: Izabran predsednik, član crveno-belih napustio Skupštinu

20.09.2022

21:14

0

Pravo sa Krova na vrh saveza

Održana izborna Skupština FS Beograda uprkos protivljenju iz Zvezde: Izabran predsednik, član crveno-belih napustio Skupštinu
20200612npPazova - Copyright MN Press

Na izbornoj Skupštini Fudbalskog saveza Beograda izabrano je novo rukovodstvo tog tela. Za prvog čoveka imenovan je predsednik Voždovca, Marko Zdravković.

Takođe, pored Zdravkovića, sa Krova u FSB stiže i generalni sekretar Miloš Mirković.

U glasanju na 54. Skupštini gradskog fudbalskog saveza nije učestvovala Crvena zvezda, koju je predstavljao sekretar stručnog štaba Goran Negić, ali je uoči glasanja izneo predlog da se glasanje odloži za sedam dana, što nije uvaženo, pa je Negić napustio događaj.

Podsetimo, Crvena zvezda je pre nekoliko dana izdala saopštenje u kojem je iznela stav da "postoji proceduralna povreda Statuta FSB prilikom zakazivanja sednice", što je Negić danas i ponovio. 

Ali, izostala je podrška ostalih delegata, tačnije svi prisutni delegati, osim Negića, glasali su da se skupština održi danas.

Potom je izvršeno glasanje i za predsednika FS Beograda za period od 2022. godine do 2026. a Zdravković, koji se tu našao na predlog  FSO Obrenovac, bio je jedini kandidat.

Izvršni odbor FS Beograda činiće: predsednik Marko Zdravković, potpredsednici Darko Ramovš i Dijana Petrović Đorđević, ostali članovi Marko Ranković, Nenad Stanojević, Branko Babić, Dejan Nedić, Nenad Popović, Radenko Stevović, Vladimir Dišljenković i Stefan Babović.

Jednoglasno je usvojen i sastav Nadzornog odbora FSB koji će činiti predsednik Vladimir Cvetković,, a kao članovi Milan Krstić i Živka Komlenac Đorđević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike