Kolarov "pogurao" Milan do pobede u derbiju, Lacio "zaribao" u Đenovi (video)

21.10.2020

18:12 >> 22:49

0

Autor: Adam Štulić

Srpski defanzivac skrivio penal u 13. minutu. Sampdorija ubedljiva protiv Rimljana

Kolarov "pogurao" Milan do pobede u derbiju, Lacio "zaribao" u Đenovi (video)
Copyright Printscreen

Milanski derbi pripao je Milanu, koji je kao nominalni gost savladao Inter 2:1 (2:1) u kojem su se odlučujući momenti meča odigrali u prvih pola sata utakmice.

Junak “rosonera” bio je Zlatan Ibrahimović, koji je u prvom meču po povratku na teren posle preležanog virusa korona postigao dva gola, dok je jedan od tragičara u dresu Intera bio kapiten “orlova” Aleksandar Kolarov.

Iskusni srpski defanzivac je bio direktan krivac za vodeći gol Milana, iako nije puno nedostajalo da njegov kiks ispravi golman Damir Handanović. Naime, Kolarov je u 13. minutu utakmice veoma neoprezno startovao nad Ibrahimovićem u svom kaznenom prostoru, pa za nesigurnog sudiju Marianija nije bilo dileme da li da pokaže na belu tačku. Udarac Ibrahimovića sa bele tačke iskusni čuvar mreže “neroazura” uspeo je da odbrani, ali je Šveđanin imao sreće jer mu se lopta vratila, pa je iz drugog pokušaja, ipak, zatresao mrežu gradskog rivala.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2. Sjajan kontranapad Milana otvorio je Leao, protutnjao je levom stranom i uputio odličan centaršut u peterac Intera, odakle je Ibrahimović rutinski duplirao prednost crveno-crnih.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima na “Đuzepe Meaci”, pošto je u 29. minutu domaći tim prepolovio zaostatak. Kolarov se malo iskupio za neopreznost iz uvoda meča, pošto je bio začetnik akcije posle koje je Inter postigao gol. Srpski bek je povukao loptu po levoj strani i u pravom trenutku uposlio Ivana Perišića, posle čijeg centaršuta je Lukaku zatresao mrežu Donarume.

Iako se u drugom poluvremenu očekivala još veća borba, rezultat se nije menjao. Inter je konstantno napadao, možda je sredinom drugog dela igre oštećen za penal, koji je Mariani dosudio pa poništio zbog sumnjivog ofsajda posle konsultacija sa var sobom, da bi u samom finišu meča Lukaku propustio dve dobre prilike da izabranicima Antonija Kontea donese bod.

U senci milanskog derbija ostao je debakl Lacija u Đenovi, gde je Sampdorija slavila 3:0 (2:0). Sergej Milinković Savić odigrao je ceo meč u dresu gostujućeg tima, koji je u drugih 45 minuta predvodio sa kapitenskom trakom oko ruke, a promenu stanja na terenu nije doneo ni Adam Marušić, koji je na startu drugih 45 minuta dobio šansu umesto Marka Parola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike