Lejkersima titulu obezbedio čovek "težak" 200.000.000 dolara

18.10.2020

04:57 >> 09:09

0

Da li su zahvaljujući pomoću ovog bogataša Lebron Džejms i saigrači stigli do šampionskog prstena?

Lejkersima titulu obezbedio čovek "težak" 200.000.000 dolara
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Zavesa na NBA ligu je spuštena. Titula arhivirana. Slavlje na ulicima, koje je u pojedinim momentima moglo da se pretvori u velike nemere je utihnulo.

Ostala je još samo jedna misterija. Misterija koju niko i ne pokušava više da reši. Misterija koliko su igrači Los Anđeles Lejkersa zajedno trenirali. I ono što je ključno – od kada.

Lebron Džejms „razvalio“ finale, pa se počastio novim autom

Neko će reći – pa šta je sporno u tome da timske kolege zajedno usavršavaju akcije, planiraju kako će da zaustave rivale, postave određene taktičke varijante…

U nekom normalnom svetu – apsolutno ništa.

Ali, u ovom vremenu u kome trenutno živimo, vremenu u kome smo ograničeni raznim zabranama, pravilima i preporukama – mnogo toga.

Tokom boravka u NBA mehuru u Diznilendu, mestu gde je nastavljena NBA liga, 30. jula, Lejkersi su, bez ikakve dileme, pokazali najviše. Delovali su kao tim koji nije bio na prinudnoj pauzu zbog pandemije koronavirusa. Odnosno, da im je ta pauza najmanje uticala na kvalitet. I da Lejersi jesu tim koji je u svojim redovima imali jednog od najboljih igrača svih vremena, Lebrona Džejms, i da imali su odličnog Entonija Dejvisa, igrača koji pravi razliku i koji bi, verovatno u svakom drugom klubu, bio prva zvezda. I imali su odlične protagoniste u sporednim ulogama. I trener Vogel je uradio odličan posao posebno kada je govorimo o mečevima u finalu Zapad protiv Denvera Nikole Jokića…

Ali…

Džej Džej Redik Profimedia/Stephen Lew/Icon Sportswire

Sredinom juna pojavila se priča o tome kako su se igrači Lejkersa tajno okupili na jednom imanju i da su oni od tada počeli zajedno da treniraju. Nešto pre toga vlasti u SAD su dozvolile individualne, ali ne i grupne treninge u dvorani. Sve se navodno odigrali na privatnom posedu jednog bogatog čoveka, velikog navijača tima iz Los Anđelesa. Posebno je sve dobilo interesatnu crtu kada je ovu, manje-više, glasinu potvrdio košarkaš Nju Orleansa Džej Džej Redik prilikom gostovanja u podkastu novinara Bila Simonsa.

– Da li si čuo glasinu koja kruži Los Anđelesom, a koju niko ne može da proveri? Lejkersi treniraju svi zajedno u kući nekog bogataša. Niko o tome javno ne priča. Da li očekuješ da će zbog toga biti u prednosti kada budu došli u Orlando na nastavak lige? – pitao je Simons Redika.

– Čuo sam neke slične priče. Naravno, ništa niko nije objavio i možda i nije tačno, ali čuo sam da se sve to događa na jednom imanju na Bel Eru, gde postoji dvorana koja je replika “Stejpls Centra”. Govorim o terenu pravih veličina, svlačionicama, teretani, kupatilima sa parnim tuševima… Ja sam bio jednom tamo. I ako negde Lejkersi tajno treniraju, onda to čine tamo – rekao je Redik.

Dakle, mesto na kome su se dogodile te navodne tajne trening sesije postoji. Čovek koji ga je izgradio je Stiven Džekson. Reč je o biznismenu koji se nalazi na čelu kompanije “LA Gir” koja se bavi proizvodnjom sportske opreme. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 200.000.000 dolara.

Google earth

Ovaj kompleks ima sve neophodne uslove za ozbiljan rad košarkaša. Tokom nekih ranijih godina u ovoj vili su održavani treninzi određenih NBA klubova.

Da li je sve ovo istina ili ne… Pa, verovatno, nećemo u skorije vreme saznati. Priča o osvojenoj tituli koja je posvećena prerano i tračino nastradalom Kobiju Brajantu mogla bi da postane i tema nekog holivudskog blokbastera. A ko zna možda se u njemu i nađe priča o tome kako su Lebron i saigrači prevarili američku državu.

Ukoliko su to i stvarno uradili.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike