Bivši defanzivac Zvezde na Piksijevom spisku! Od pozajmice stigao do kapitenske trake, šta ga onda u Kataru čeka?

10.09.2022

09:44

0

Debitovaće u mečevima pred Mundijal

Bivši defanzivac Zvezde na Piksijevom spisku! Od pozajmice stigao do kapitenske trake, šta ga onda u Kataru čeka?
20200805mmGajic - Copyright MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, aktivno prati igre srpskih igrača i priprema spiskove, kako se bliži početak Svetskog prvenstva u Kataru.

Nedavno je boravio u Firenci, gde je ispratio duel Fiorentine, a da mu je pogled usmeren ka La Ligi u kojoj je našao novog reprezentativca i to debitanta.

Dok se čeka da narednih dana objavi spisak za mečeve u Ligi nacija protiv Norveške i Švedske, koji su i poslednje provere pred Mundijal, španska Almerija je obelodanila da će se na isto naći i njihov defanzivac, Srđan Babić. 

Babić, koji je inače i postao kapiten Almerije, prošao je sve mlađe selekcije Srbije, a bio je deo ekipe koja je sa Novog Zelanda 2015. godine donela titulu.

Nakon Mundijalita je kao tinejdžer prešao iz Vojvodine u Real Sosijedad, gde je pretežno igrao u B timu, a bio je i na pozajmici u drugoligašu. Posle dve godine se vratio u Srbiju kao pojačanje Crvene zvezde.

U tri sezone na Marakani, nastupao je na 82 utakmice u svim takmičenjima, ali uglavnom kao rezervista.

U trećoj godini ugovora sa odlučio za pozajmicu u portugalski Famalikao, a prošlog leta je takođe na pozajmicu prešao u redove tadašnjeg španskog drugoligaša Almerije.

Sa početkom nove sezone, potpisao je i ugovor sa Almerijom, koja sada igra u Primeri, a pouzdane partije u defanuivi preporučile su ga Piksiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike