Analiza 24sedam: Tri ključne tačke 163. "večitog derbija"

18.10.2020

17:16 >> 17:22

0

Mršav kvalitet i loše suđenje u duelu Zvezde i Partizana

Analiza 24sedam: Tri ključne tačke 163. "večitog derbija"
Copyright MN Press

Ništa 163. “večiti derbi” nije doneo što pre njega fudbalska javnost nije znala. Mršav kvalitet igre oba tima, loše suđenje i sve to za 1:1 (1:0) posle golova Filipa Stevanovića u 5. i Aleksandra Kataija iz penala u 75. minutu.

Igra bez klasičnog špica Partizana i odbrana Crvene zvezde

TOK UTAKMICE I VIDEO

Oba trenera imali su nekoliko pogrešnih opklada, ali je Stankovićevo poverenje mladom Erakoviću donelo prednost crno-belima. Od početka se primećivala želja gostiju da mirnim pasom osvaju prostor, zaboravljajući staro pravilo da ponekad “lopta na palac” mnoge probleme rešava. Umesto ispucavanja Eraković i Degenek su se kockali i iz druge ili treće prilike presečeno im je dodavanje koje je donelo gol Stevanovića.

Osim pogotka, igra sa lažnom devetkom nije mnogo lepog prikazala. Postojala je stalna pretnja crno-belih kontrom, ali Asano, Jojić i naročito Marković lošim odlukama u završnici nisu kažnjavali preveliko izletanje protivničkih defanzivaca.

Zvezdina tika-taka na levoj strani protiv “uspavane” desne

Crveno-beli su previše nade polagali na svoju levu stranu pri čemu su suprotnu sa Benom i Gavrićem zapostavljali po cenu da su im sve akcije Nikolića, Rodića i Katajia bile čitljive od samog starta. Čak ni energetski totalno istrošeni Natho, Jojić u kontra-ritmu, i rano izašli Suma, nisu bili hendikep za crno-bele, jer defanzivci su sve pokrivali laganim kretnjama. U drugom poluvremenu Stanković kažnjava “desne” izmenama, želeći valjda time da kaže da su krivi jer se nisu nametnuli.

Sudija Simović protiv lože Partizana

Cela arbitraža Simovića je jedan veliki kutak za sporni trenutak. Čak iako je kod penala za Crvenu zvezdu doneo ispravnu odluku, suđenje je bilo primer neujednačenog kriterijuma kako kod prekrašaja, tako i kod toga šta su faulovi za žuti karton, a gde je neophodno isključenje. Tako je na kraju bilo dozvoljeno šamaranje bez prave kazne. Ni crveni u nadoknadi vremens za Sanoga ne može da ugrozi njegov status najgoreg aktera derbija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike