Došli po drugog, a odveli Sadika iz Partizana: Trener Almerije ispričao kako se dogodio transfer decenije crno-belih

08.09.2022

16:12

0

Autor: 24sedam

Umar Sadik već igra u svom drugom španskom klubu

Došli po drugog, a odveli Sadika iz Partizana: Trener Almerije ispričao kako se dogodio transfer decenije crno-belih
20200610ivPartizanZvezda34 - Copyright MN Press

Bivši napadač Partizana Umar Sadik već je počeo da trese mreže u Primeri kao igrač Real Sosijedada, a najodgovorniji za njegovo dovođenje u Almeriju Portugalac Žoze Gomeš kaže da je otišao da gleda jednog igrača crno-belih da bi se kući vratio pun utisaka o Nigerijcu.

- U Portugalu se dosta prati Srpska liga. Pričali su mi o napadaču beogradskog Partizana koji je igrao u Nacionalu. Otišli ​​smo da ga vidimo i upoznali Sadika. Zapanjio me je i rekao sam direktorima Almerije da mora biti potpisan bez obzira na sve. Išli smo po jednog igrača, a doveli drugog - rekao je Žoze Gomeš, bivši trener Almerije za portal "Noticias de gipuzkoa".

Problem u Gomešovoj priči je što čitaoca navodi na zaključak da se radi o Rikardu Gomešu, koji je igrao za Partizan i Nacional i koga su došli da gledaju pre nego što su se zaljubili u Sadika. Rikardo i Sadik su vrlo malo dana proveli zajedno u Partizanu, jer je igrač sa Zelenortskih ostrva u to vreme bio pred tranfserom u Al Šaržu iz UAE. Čak i da su tada predstavnici Almerije došli da prate napadače Partizana, to nije mogao da bude Žoze Gomeš budući da tada nije radio u španskom klubu.

Profimedia
 

Portugalac, koji je bio trener Almerije između leta 2020. i aprila 2021. godine, hvali Sadika kao osobu i Sadika kao fudbalera.

- Veoma dobar čovek i veoma lojalna osoba. On je veliki dečak kome je potrebna podrška i naklonost da pokaže ono najbolje što ima u sebi. Važno je da ima tu naklonost kako bi mogao da pokaže veliki potencijal koji ima kao igrač - priča Gomeš i dodaje:

-  Ima sposobnost, kada se Real brani nisko, da lako dođe do gola jer je veoma brz. Ide sa kontrolisanom loptom, preliva se i stiže do gola. Iako može izgledati pomalo nekoordinisan i nije graciozan igrač, on je efikasan. Ima veliku želju da postigne golove. Pokazao je to u svom prvom meču u Realu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike