Šok za Zvezdu! TSC joj oteo bod na Marakani u generalnoj probi za Monako

04.09.2022

19:57

0

Oba gola su dali gosti, jalova inicijativa crveno-belih

Šok za Zvezdu! TSC joj oteo bod na Marakani u generalnoj probi za Monako
0MET6354 - Copyright MN Press

Crvena zvezda je bila apsolutno dominantna u posedu protiv TSC-a, imala je inicijativu sve vreme, ali na kraju je meč završen nerešno.

Posle 96 minuta igre u 10. kolu Superlige, Crvena zvezda - TSC 1:1 (1:1).

TSC je poveo golom Saše Jovanovića u 42. minutu, a Zvezda je izjednačila u 48. posle autogola golmana Veljka Ilića.

Ovo je drugi uzastopni remi Zvezde u prvenstvu, posle onog sa Partizanom. Šampion Srbije u četvrtak počinje takmičenje u Ligi Evrope i to protiv moćnog Monaka. Zvezda sada ima samo dva boda više od Novog Pazara, koji bi eventualnom pobedom u gostima protiv kragujevačkog Radničkog izbio na prvo mesto!

Doduše, Zvezda ima dva meča manje, tako da to nije toliko za brigu koliko nastup večeras.

Iako je Zvezda imala veliki posed i mnogo šansi (ali ne mnogo pravih), ne može se reći da se TSC "izvukao", već je sasvim zasluženo osvojio bod. Organizovano se branio, a na kraju krajeva, postigao je i oba gola.

Ne može se više sakriti da su problemi Zvezde ozbiljni i očigledni. Ovo je sada već serija slabih rezultata, ako se gledaju očekivanja i nadanja. Poraz od Makabija u dvomeču, eliminacija iz Lige šampiona, pa remi sa posrnulim (sada potpuno probuđenim) Partizanom, a onda i ovaj remi sa TSC-om.

Što se tiče problema, onaj koji prvi upada u oči jeste fizička sprema. Zvezda je večeras potpuno dominirala i sabila TSC u njegov šesnaesterac i to je trajalo oko pola sata. Onda je usledio pad, vrlo slično kao i u meču protiv Partizana.

Čim je pao tempo, TSC je pokazao zašto je pri vrhu tabele, jer je odmah iskoristio grešku Iraklija Azarova, koji je bio na pogrešnoj strani sredine terena. Petar Ratkov mu je oteo loptu, a onda sjajno pronašao Jovanovića, koji je matirao večeras odličnog Milana Borjana.

Zvezda je izjednačila posle slobodnog udarca koji je izveo Katai. Ilić je odbranio, nastala je gužva, ali je u padu ugurao loptu u mrežu.

Zvezda je i pre primljenog gola i u drugom poluvremenu imala nekoliko izglednih situacija. U prvom poluvremenu je pogodila stativu, u drugom prečku, stavila je gol gostiju pod opsadu, ali pogotka nije bilo.

I tu se video još jedan problem – Zvezda previše zavisi od pojedinaca. Aleksandar Katai je u kontraritmu u poslednje vreme, a Mirko Ivanić nije igrao jer je povređen, a u ovom timu osim njih samo još Gelor Kanga želi da preuzme inicijativu i kreira, a to je večeras baš falilo.

Crveno-beli imaju daleko kvalitetniji tim od TSC-a, ali večeras nisu pronašli način da taj kvalitet iskoriste.

U drugom poluvremenu je ušao Gelor Kanga i Zvezda je odmah postala opasnija. Ređale su se šanse, a najbolju je imao Osman Bukari u 62. minutu kada je pogodio prečku. Od brojnih šansi, izdvajamo i onu iz 80. minuta, kada je Katai namestio loptu Kalifi Kulibaliju, koji je sjajno glavom uputio loptu ka drugoj stativi, ali je Ilić sjajno odbranio.

Na kraju meča Zvezda je imala mnoštvo šansi, ali nijednu nije iskoristila i tu je ogoljen još jedan problem – realizacija. Zvezda više nema igrača koji može da izmisli gol i da koristi neke od ovih rutinskih šansi, kakve su viđene večeras.

Posle ovog remija, koji deluje kao poraz, pitanje je kakvi će biti moral i samopouzdanje ekipe pred dolazak Monaka, koji je takođe hteo da igra Ligu šampiona i ima takav tim. Ekipa iz kneževine definitivno dolazi u lošem trenutku po srpskog šampiona.

Videćemo da li će reakcija posle ovoga biti šampionska.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO:

90+4: Nekoliko velikih prilika za Zvezdu, ali je TSC sve "preživeo" i na kraju oteo važan bod. 

90+3: Poslednji minut nadoknade. Veljko Ilić dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

90. minut: Igraće se četiri minuta nadoknade...

88. minut: Eraković pronalazi Kataija u šesnaestercu, ali mu je Ilić bukvalno skida s glave! Vrlo je siguran golman gostiju večeras. 

86. minut: Tražili su domaći igrači penal posle jedne situacije u šesnaestercu gostiju, ali sudija nije reagovao. Milojević uvodi Bena da proba da reši ovaj meč.

80. minut: Šansa za Zvezdu! Kulibali (ušao umesto Pešića) pokušava glavom posle ubacivanja Kataija, ali je Ilić ponovo je na mestu. Zvezda sve vreme drži pritisak...

77. minut: Milunović je probao glavom posle kornera, ali pravo u Ilića. Ističe polako vreme Zvezdi, TSC je počeo sa odugovlačenjem vremena...

73. minut: Katai je bio u izglednoj poziciji, pucao je glavom, ali je Ilić bio na mestu. 

70. minut: Imao je TSC lepu kontru, ali je Eraković bio na mestu i ušao u putanju šuta, čime je olakšao posao Borjanu.

64. minut: Odličan pokušaj Bukarija! Sam sebi je napravio prostora i šutirao sa oko 18 metara. Ilić se bacio i odbio loptu u korner. Posle njega je Srnić probao iz daljine, ali pored gola. 

63. minut: Prečka Bukarija sa oko 7-8 metara! Drugi put domaćin pogađa okvir gola večeras.

Veliki vatromet i bakljada na severnoj tribini u proslavi rođendana, ali atmosfera na terenu nije slavljenička. Zvezda napada u talasima i serijama, bilo je i nekoliko izglednih situacija, ali gola još nema. Na drugoj strani je Borjan morao da interveniše posle jedne kontre.

Ovako je izgledao vatromet:

57. minut: Veliki je pritisak Zvezde, ali bez prave šanse. Beležimo pokušaj Kange sa oko 30 metara i Kataija sa oko 18, oba bez velike opasnosti. Kad smo kod Kataija, Zvezdin vođa deluje totalno van forme. Sa tribina se čuje i po neki zvižduk...

50. minut: Nije se ništa posebno desilo u prvih pet minuta drugog poluvremena, ali deluje da TSC nije poremetio autogol. Zvezda ima malo problema sa iznošenjem lopte sa svoje polovine, ali gosti to ne koriste.

Kraj prvog poluvremena - 1:1

48. minut: GOOOOOL! Zvezda je izjednačila posle prekida, bukvalno u poslednjim sekundama poluvremena. Katai je izveo slobodan udarac, lopta je došla do gola Ilića, koji je uspeo da je odbije, a onda je u gužvi nekako završila iza gol-linije. Ovo je autogol Ilića. 

42. minut: GOOOOL! Azarov je izgubio loptu, a Saša Jovanović je bio nemilosrdan - 0:1! Azarov je blizu centra izgubio loptu, koju mu je oteo Ratkov, a onda je proigrao ka Jovanoviću, koji utrčava u šesnaesterac, a onda pored dvojice čuvara vara Borjana i smešta loptu u mrežu. 

36. minut: Borjan je fenomenalno spasio sada svoju mrežu. Prvo je Ratkov iz jedne akcije iz velike blizine šutirao, ali je kapiten Zvezde fenomenalno reagovao i odbio je u korner. Posle toga je Đakovac sjajno šutirao, ali je Borjan opet majstorski odbio i na kraju je Kuveljić probao iz šesnaesterca, ali je i to Zvezdin golman odbranio.

33. minut: Dragović je posle kornera uspeo volejom da šutne, ali nije bilo dovoljno jako, tako da Ilić sigurno brani. 

32. minut: Usporili su Zvezdini napadi, a TSC je uspostavio kakvu-takvu ravnotežu i pomerio igru dalje od svog šesnaesterca. 

23. minut: Napada i dalje Zvezda, Katai je bio u dobroj poziciji, ali mu je udarac izblokiran. 

19. minut: Stativa! Kangva je skočio i glavom šutirao, ali je lopta potkačila stativu! Najbolja šansa na meču! Sa leve strane je centrirao Katai.

18. minut: TSC se za trenutak oslobodio pritiska i uspeo da organizuje jedan pozicioni napad. Jovanović se našao u relativno izglednoj situaciji, ali je sudija podigao zastavicu zbog ofsajda.

14. minut: Vidi se želja Zvezdinih igrača da što pre postignu gol. Napadaju u talasima, pokušavaju sa obe strane i prodorima i proigravanjem. Sada su imali slobodan udarac u opasnoj zoni, pa korner, ali odbrana TSC-a je uvek na mestu i za sada funkcioniše bez greške. 

7. minut: Zvezda praktično sve vreme drži loptu i pokušava prodorima, ali odbrana TSC-a dobro reaguje. Gosti su prvi napad izveli posle šest minuta igre i to vrlo dobar. Kuveljić je šutirao u okvir gola, ali je Borjan dobro reagovao.

Printscreen/TV Arena sport
 

- Igra se tek treći minut, Zvezda sve vreme drži loptu, a dok čekamo da se nešto desi, pogledajte deo proslave rođendana stadiona "Rajko Mitić".

- Počela je utakmica!

- Ovo je sudar i najboljeg napada i najbolje odbrane u ligi. Zvezda iz sedam mečeva ima gol-razliku 26:3, a TSC posle devet 12:2.

- Tu su i gosti iz Bačke Topole, koji je jedan od retkih klubova u Srbiji sa organizovanim navijačima.

Printscreen/TV Arena sport
 

- U Beogradu su 23 stepena, a sudeći po snimcima TV Arena sport, navijači se nisu baš odazvali pozivu da ispune stadion na proslavi rođendana:

Printscreen/TV Arena sport
 

- Zvezdu u četvrtak čeka evropski meč sa Monakom, tako da je moguće i da Milojević želi da odmori neke igrače za tu utakmicu. 

- Imamo sastave. Milojević je vratio u prvi tim Gobeljića i Srnića. Zvezda neće moći da računa na povređene Ivanića i Rodića. Ovo su sastavi: 

Crvena zvezda: Borjan - Dragović, Milunović, Eraković - Azarov, Kangva, Srnić, Gobeljić - Katai, Pešić, Bukari.

TSC: Ilić - Petrović, Ćalušić, Stojić, Cvetković - Kuveljić, Stojković, Milosavljević, Đakovac, Jovanović - Ratkov.

- Crvena zvezda i TSC igrali su do sada devet puta u Superligi i Kupu i skor je 8:1 u korist crveno-belih. TSC je iznenadio u koronaškoj 2020. godini, kada se igralo bez publike.

- Zvezda danas slavi 59. rođendan svog stadiona, a maskotom "Zvezdanom Zvezdanićem" je pozvala svoje navijače na slavlje.

FK Crvena zvezda
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike