UEFA trenira strogoću: Sudije, budite oštrije prema folirantima na terenu!

02.09.2022

14:18

0

Evropska kuća fudbala izdala saopštenje pred početak evropskih takmičenja

UEFA trenira strogoću: Sudije, budite oštrije prema folirantima na terenu!
profimedia-0644605348 - Copyright Profimedia

UEFA je preporučila sudijama da budu oštrije prema fudbalerima koji simuliraju, a to se pre svega odnosi na sva evropska takmičenja u predstojećoj sezoni.

- To predstavlja nepošteno ponašanje fudbalera prema njihovim kolegama, loš primer ponašanja bez poštovanja. Ključno je da sudije mogu da pročitaju utakmicu i razumeju duh igre u ovakvim situacijama - navaoe je u saopštenju čelnik UEFA za suđenje Roberto Roseti.

UEFA takođe želi da sudije spreče igrače da mobinguju sudije i ostale zvaničnike utakmica kako bi uticali na odluke i sukobe na terenu.

- Odlučni smo da zaštitimo imidž fudbala i smatramo da su određene vrste ponašanja na terenu i klupama neprihvatljive. Želimo da naše sudije ostanu skromne, da budu čvrsto sa obe noge na zemlji, naporno rade, budu disciplinovani, koncentrisani na ciljeve i da budu jaki i puni poštovanja - zaključio je Roseti.

Sudijama će u Ligi šampiona pomagati poluautomatizovana ofsajd tehnologija koja će procenjivati tesne odluke koristeći više kamera koje prate udove igrača. Sistem će biti korišćen i na Svetskom prvenstvu u Kataru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike