Luka mora da se žrtvuje za Fiorentinu! Trener javno kritikovao Srbina - nije ovo Real Madrid!

29.08.2022

12:02

0

Jović promenio klub, ali nezadovoljstvo ostaje

Luka mora da se žrtvuje za Fiorentinu! Trener javno kritikovao Srbina - nije ovo Real Madrid!
Tan2022-8-14_19429480_0 - Copyright Tanjug/Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

Srpski napadač Luka Jović letos je stigao u Fiorentinu, nakon neuspešnog angažmana u Real Madridu. Klub iz Firence učinio se kao pravi potez kako bi oporavio svoju karijeru i vratio se na pobednički kolosek, ali trener ljubičastih, Vinčenco Italijano nije zadovoljan dosadašnjim učinkom.

Jović je na pripremama nagovestio da će biti ozbiljno pojačanje, potom i na prvoj utakmici u Seriji A, ali je potom u naredna dva kola bio gotovo jedva primećen na terenu.

Proteklog vikenda se srpskom napadaču nije dopalo kada je morao iz igre u završnici meča sa Empolijem, a nakon meča sa Napolijem, u javnosti su osvanule i prve kritike.

- Jović mora da se 'restartuje' povodom svega što uključuju obaveze profesionalnog fudbalera - od njegovog fizičkog stanja do mentalnog - naveo je trener Fiorentine nakon utakmice, te dodao:

- Mora da razume da više ne igra sa igračima svetske klase i šampionima, da igra za Fiorentinu i da mora da se žrtvuje. Postoje trenuci kada je timu važno da im pomogne - istakao je Italijano.

Fiorentini je potrebno, a to jasno i očekuju od Jovića, da više učestvuje u presingu i građenju igre.

- Na treninzima vidimo naznake kvaliteta koje poseduje, ali na njemu je da li će to pokazati u utakmici. Možda nije ubeđen da može da bude izraziti centarfor, ali ja verujem u njega. Moramo da mu povećamo samopouzdanje i stvorimo mu prilike da postigne gol jer mu je potreban taj 'prekidač' koji pravi razliku. Kada to Jović uradi - siguran sam da ćemo od njega videti velike stvari... - zaključio je trener Fiorentine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike