Zvezdo, čuvaj se! Monako umalo šokirao Park prinčeva, Ferencvaroš seje strah po Mađarskoj!

28.08.2022

21:32

1

Autor: 24sedam

Kneževi ispustili moćni PSŽ, Trabzon remizirao sa Galatom

Zvezdo, čuvaj se! Monako umalo šokirao Park prinčeva, Ferencvaroš seje strah po Mađarskoj!
profimedia-0717241780 - Copyright Profimedia

Treću godinu uzastopno fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, a deluje da nedavna eliminacija od Makabija iz Haife na poslednjem stepeniku kvalifikacija posebno boli sve na Marakani.

Ipak, ono što je crveno-belima najvažnije jeste kontinuitet igranja grupnih faza UEFA takmičenja, a ovosezonske grupe srpskog šampiona u Ligi Evrope ne bi se postidelo ni elitno takamičenje.

Da će u Beogradu ponovo biti spektakularnih mečeva može da se nasluti i posle večerašnjih prvenstvenih okršaja Monaka, Ferencvaroša i Trabzona u kojima nijedan od Zvezdinih rivala nije poražen.

Monako je svakako najatraktiviji rival crveno-belih ove jeseni na evropskoj sceni, a u nedelju uveče Kneževi su ispustili trijumf na Parku prinčeva protiv moćnog PSŽ-a (1:1). Gosti su vodili od 20. minuta golom Holanda, da bi favorizovani Sveci do boda stigli tek posle gola Nejmara iz penala, koji je u 70. minutu dosuđen uz asistenciju iz VAR sobe, mada se mora reći da su fudbaleri PSŽ tokom meča čak tri puta pogađali okvir gola.

Monako posle četiri kola u Ligi 1 zauzima 12. mesto na tabeli sa po jednom pobedom i jednim porazom, uz dva nerešena rezultata.

Ferencvaroš, sa druge strane, seje strah po Mađarskoj i trenutno je na drugoj poziciji na tabeli sa dva boda manje i dve utakmice manje odigrane od lidera šampionata. Danas je tamnošnji velikan iz Budimpešte stavio tri lopte u mrežu velikog rivala Honveda (3:1) uz het-trik Adame Traorea.

Na kraju, turski Trabzon je na svom stadionu igrao bez golova protiv Galatasaraja. Bio je ovo prvi remi Zvezdinog rivala u tek započetoj sezoni, uz dva trijumfa i jedan poraz, što ih posle četiri kola drži na sedmoj poziciji nacionalnog štampionata, sa tri boda manje od trenutno proplasiranog Gacijentepa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike