Uspešan debi Milojevića! Ivanjičani šokirali na Marakani, razljutili šampiona, pa upali u mašinu crveno-belih (VIDEO)

27.08.2022

20:31

0

Delije pružile podršku Dejanu Stankoviću i Milanu Pavkovu

Uspešan debi Milojevića! Ivanjičani šokirali na Marakani, razljutili šampiona, pa upali u mašinu crveno-belih (VIDEO)
0MMM2465 (1) - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u osmom kolu Superlige Srbije savladali su ivanjički Javor sa 4:1 (1:1).

Aktuelni, petostruki šampion države, predvođen novim trenerom na klupi, Milošem Milojevićem, stigao je do ubedljivog trijumfa i to nakon velike muke.

Istumbao je Milojević startnih jedanaest, te odmarao najistaknutije pojedince, što se osetilo u uvodnim minutima. Dugo je Zvezdi trebalo da uđe u svoj ritam, a u 15. minutu Ohi je doneo radost navijačima na Marakani, kojih i nije bilo u velikom broju. Veći deo posla u ovoj akciji učinio je mladi Mitrović.

 

Ipak, da Javor nije ekipa za potcenjivanje, moglo se videti u nastavku, a pogodak Marčića dao im je krila. Nakon iznednačenja, nizale su se prilike gostiju, ali je Borjan bio siguran na golu. 

Nakon pauze na poluvremenu, Ivanjičani su nastavili u istom ritmu, Marčić je ovog puta pogodio prečku, te je bilo jasno da su blizu pogotka.

Ali, sve ono što je Javor promašio, došlo je na naplatu u poslednjih 15 minuta meča. Ulazak Aleksandra Kataija promenio je tok meča. Bilo je jasno novom treneru Zvezde da iskusnijim igračima mora da pruži određene minute, te su Katai i Milunović bili od zapaženijih u nastavku.

Upravo je Katai "kumovao" u akcijijama kada su precizni bili najpre Mitrović za 2:1, a potom i Ben, samo tri minuta kasnije. Konačnih 4:1, postavio je Veljko Nikolić, koji se vratio nakon operacije i oporavka od teške povrede.

Može se reći uspešan derbi Miloša Milojevića, koji je juče stigao kao zamena za Dejana Stankovića, kome su pak navijači skandirali tokom uvodnih minuta. Poput legende kluba, svoje minute na meču dobio je i Milan Pavkov, i to bakljadu na severu, u znaku broja devet.

UŽIVO

Drugo poluvreme

94. minut - Dukure dobija drugi žuti karton na pola minuta do kraja meča

90. +4 minut - Čeka se kraj

90. minut - Golčina Veljka Nikolića! Pre samo deset minuta Nikolić je ušao na teren i prelepim golom potvrdio da se vraća nakon operacije i teške povrede, 4:1.

85. minut - Zvezda je i nakon dva pogotka, nastavila da niže prilike. Više lopte u posedu i svežiji igrači, vodili su crveno-bele do pobede

77. minut - U samo tri minuta, Zvezda stiže do dva pogotka i nagoveštava pobedu. Katai je uneo veliku promenu na terenu, te je razigravao saigrače, a ovog puta je uposlio Bena, 3:1

74. minut - Mitrović za 2:1!!! Nizali su se napadi crveno-belih, Katai je kreirao, a u sredini kaznenog prostora našao se mladi Mitrović, koji je iskoristio sjajnu priliku, jer je Vulić pokrio bliži ugao, pa je zakucao loptu u mrežu za novo vođstvo crveno-belih

72. minut - Tri kornera Crvene zvezde i tri opasna šuta, dva puta Milunović i jednom Katai. Imali su Ivanjičani ovog puta i dosta sreće

66. minut - Crveno-beli već opasniji. Opsada gola mladog Vulića

63. minut - Kangva i Azarov napuštaju teren, a u igri su Milunović i Mustafa. Milojević je shvatio ozbiljnost situacije, te je pojačao sastav na terenu. A u međuvremenu, Katai ponovo opasan.

59. minut - Korner za Ivanjičane, opasnost po Borjana, bio je Dragović ljut na saigrače. Još jedan udarac iz ugla, lopta stiže do Tanka, da je bio koji centimetar bliži, pocepao bi mrežu!

55. minut - Ibrahim Tanko je na terenu, iz igre izlazi Luka Luković

54. minut - Ohi izlazi iz igre, na terenu je Aleksandar Katai. Tek što je ušao napadač crveno-belih, a našao se sam pred golmanom. Vulić je izašao kao pobednik!

51. minut - Prvi šut u okvir gola za Zvezdu u drugom poluvremenu, ali je šut Kangve išao direktno u ruke Vuliću

47. minut - Prete i crveno-beli, a šut Mitrovića ide pored stative

46. minut - Bez promena u sastavima na poluvremenu. Tek je krenuo nastavak, a Javor je ponovo zapretio i opet je u glavnoj ulozi bio Marčić, ali je sada pogodio prečku

Prvo poluvreme

45 + 3 minut - Poluvreme na Marakani, 1:1

45. minut - Igraće se još tri minuta

44. minut - Nimalo prijatan sudar glavama Azarova i Nikolića. Prvi je ustao igrač Javora, ali su lekari morali da intervenišu

40. minut - Javor sve opasniji! Desna strana je bila naročito raspoložena, ali je završni udarac nedostajao. Može se reći i da je lopta iznenadila Marčića, ali i da je Eraković slabije reagovao.

38. mninut - Luka Luković je glavni igrač Javora. Krilo je gotovo deo svake akcije svoga tima, ali mu nije teško da se vrati u odbranu i spreči opasnije napade crveno-belih

36. minut - Sreća na strani Ivanjičana. Gobeljić je prošao po desnoj strani, vratio loptu u sredinu, a Ben je uputio šut. Međutim, lopta je zakačila Mitrovića i završila na stativi. Vulić je već bio savladan, ali se rezultat ovog puta nije promenio.

29. minut - Na asistenciju Gigića, Milan Marčić je pored Gobeljića uspeo da šutira glavom i prevari Borjana, 1:1. Iznenađenje na Marakani.

27. minut - Pokušao je i Ben snažno sa ivice kaznenog prostora, ali se ovog puta Vulić nije dao prevariti

22. minut - Usledio je mirniji deo meča. Zvezda je bila opasniji rival, ali su i gosti imali izleta ka golu Borjana, međutim, nedovoljno opasni

15. minut - Nizali su se napadi crveno-belih, kružili su oko šesnaesterca, a onda je lopta stigla do mladog Mitrovića, koji je uradio veliki deo posla i na levoj strani pronašao Ohija, koji je imao lakši deo posla, da savlada Vulića! 1:0.

10. minut - Prva konkretnija prilika za crveno-bele. Ubacio je Gobeljić iz auta, ali je Ohi šutirao preko gola

9. minut - Pokazali su navijači Crvene zvezde da pamte i velike uspehe koji su doživeli sa sada već bivšim napadačem Milanom Pavkovim, te su u devetom minutu priredili bakljadu na severnoj tribini

7. minut - Kakav propust gostiju. Centrirala je Zvezda iz velike udaljenosti, lopta je letela ka Ohiju, ali je prvo do nje stigao mladi golman Vulić. Međutim, nije intervenisao najsigurnije, ali je uspeo da dođe do lopte u padu. Da je Ohi koji tren bio brži, rezultat bi se promenio. 

5. minut - Igrao je Javor visoki presing na svojoj polovini, najagresivniji je bio Luković, ali je ubrzo i ostao bez lopte

2. minut - Zvezda je držala loptu u svom posedu, ali na polovini, što je Javor iskoristio, stigao do poseda, krenuo u kontru, ali je izostala realizacija

1. minut - Miloš Milanović je dao znak za početak meča, prvi napad za Zvezdu. Tokom prvog minuta, navijači domaćina su skandirali Stanković Dejan, sada već bivšem treneru ekipe, ali i legendi kluba

Mladi levi bek Irakli Azarov večeras će debitovati za crveno-bele, koji će pokušati da se nametne kao dostojan konkurent Milanu Rodiću.

Novi trener je takođe večeras rešio da odmara za večiti derbi, koji se igra u sredu, upravo Milana Rodića, Osmana Bukarija, Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića, dok su na klupi za rezervne igrače večeras Aleksandar Katai, Nemanja Milunović i Slavoljub Srnić.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarov - Sanogo, Kanga - Ben, Kangva, Mitrović - Ohi.

JAVOR (4-2-3-1): Vulić - Nikolić, Tolčić, Obradović, Đukić - Dukure, Maričić - Janjić, L.Luković, Kembel - Gigić.

Na klupi Crvene zvezde nalaze se sledeći igrači: Popović, Katai, Motika, Mustafa, Milunović, Nikolić, Stanković, Leković, Srnić.

Klupa Javora: Velimirović, Vico, Petrović, Tanko, Ugočukvu, Dolmagić, Ivelja, Maletić, Grabeš, Eliomar, Basarić

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike