Petriću, navijači te mole: Traži štopera da bi se spasila ova sezona

26.08.2022

10:29

0

Crno-beli pokazali i na Malti mnogo slabosti u defanzivnoj fazi igre

Petriću, navijači te mole: Traži štopera da bi se spasila ova sezona
petric tim kombo - Copyright MN Press

Partizanova elegija dobila je na Malti još jednu tužnu strofu. Loše igre postaju konstanta, a problemi su toliko veliki da se i stalnim lovcima na alibije među članovima uprave obesmišljava izgovor da će ovo biti još jedna jesen u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

Fudbalski pismeni svet u Srbiji svestan je činjenice da je još šest evropskih utakmica došlo samo zahvaljujući spletu srećnih okolnosti i da žreb nije doneo Hamrun za protivnika u plej-of rundi, ko zna kakav bi bio rasplet ove kampanje.

Partizan nije ni igračkim kvalitetom, ni ljudskim karakterom njegovih članova, ako je to uopšte moguće u nekakvom fudbalskom reaktoru izdvojiti iz prethodne karakteristike, kadar da odvede sezonu u pozitivu.

Uočljiv je pre svega nedostatak lidera na terenu! Slobodan Urošević, iako sjajan momak, veliki borac, nije uspeo da se nametne za vođu. To je mogao biti Bibars Natho, ali kapiten izraelske reprezentacije izgubio je poštovanje saigrača zbog svoje nespremnosti da bude makar ravnopravan sa fizički najslabijim članom ekipe. Nema raspoloženih koji bi trčali i za njega, a Partizan pati, jer nema autoriteta na terenu, niti postoji njegov igrački učinak.

Iz sličnih razloga ni Ljubomir Fejsa nije vođa. Nije stigao fizički zapušten kao Natho, ali igračke sposobnosti su ga udaljile od uloge predvodnika. Deluje da zbog toga nije zabrinut i da ostaje okupiran sobom i svojom formom, što je donekle i razumljivo posle godinu dana neigranja takmičarskih utakmica.  

Kad liderstvo nedostaje na terenu, preostaje trener. Ohrabruje vidljiv uticaj klupe. Petrićev dolazak doneo je promenu formacije, ali, i to treba naglasiti, silom prilika zbog toga što je bio potreban "bajpas" za premošćavanje "Natho" zakrčenja. Ova 3-4-3 postavka bar na trenutke solidno funkcioniše za razliku od 4-2-3-1, koja ni u jednoj varijanti nije donosila rezultat, samo što sada ne treba stati sa promenana. Predstoji još jedan veliki izazov. Treba pronaći šta (ko) toliko loše utiče na poslednju liniju tima i odstraniti ga, dati mu manju ulogui šta god već bilo samo da ne bude na terenu.

Jedan deo tog problema je detektovan zahtevom upravi da se dovede pravi zadnji vezni. Ostaje štoper!

Od istrajavanje na priči "dovoljni su Vujačić, Saničanin, Marković" koristi neće imati niko, najmanje Partizan. I prošle sezone svaka intervencija Vujačića i Saničanina izazivala je zebnju kod navijača i ništa se nije promenilo Markovićevim povratkom. Isprobane su sve varijante - Marković desno, Vujačić levo, Marković sa Saničaninom, opet Vujačić i Saničanin zajedno, da bi naposletku zaigrala trojica pozadi...

Nešto što se nije uigralo za godinu dana neće najednom dobiti drugačiji izgled. Njihova nesigurnost prenosi se na ostatak tima zato što su "zeleni" dobili tako krupan zadatak da čuvaju Partizan. Nisu spremni i ne treba gubiti vreme, jer dovoljno ga je već prošlo u čekanju!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike