Partizan iskompromitovao svoju pobedu na Malti! Dva penala na kraju dokaz da mnogo toga ne štima kod crno-belih

25.08.2022

19:34

0

Autor: 24sedam

Crno-beli igraju revanš protiv Hamruna

Partizan iskompromitovao svoju pobedu na Malti! Dva penala na kraju dokaz da mnogo toga ne štima kod crno-belih
pfc1 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencije zahvaljujući ubedljivoj pobedi u prvom meču protiv Hamruna kada su slavili sa 4:1.

Večeras su odigrali sa istim rivalom meč rezultatom 3:3, ali način na koji je izgubljeno ubedljivo vođstvo (1:3) i neobjašnjivo pravljenje penala pokazuje da su kod Partizana stvari daleko od idealnog. Golove za Partizan postigli su Rikardo u 34. i 78. i Urošević u 72. minutu, dok su za domaće pogodili Prša u 27, Freitas i u 82. i Fedele u 90. minutu, obojica iz penala.

Crno-beli će sutra biti u šeširu na žrebanju grupa za Ligu konferencija, ali četiri gola od Maltežana u 180 minuta igre protiv njih, unosi zebnju pred mnogo važnije duele koji počinju od srede i derbija sa Crvenom zvezdom.

Dosta je stvari večeras na Malti bilo protiv crno-belih, ali su prepreke padale počev od adaptacije na visoku temperaturu, pa na katastrofalan teren. Igra nije gubila fizionomiju uprkos džombama, insistiralo se na mirnom pasu po zemlji, iako je logika nalagala da se probaju duge lopte ka Rikardu i dvojici krilnih fudbalera Menig-Dijabate. Na sve to, u tom periodu primljen je i gol, ali moral nije padao kao što je to bio slučaj u Superligi kada se ulazilo u minus fazu.

Funkcionisalo je sve do poslednjih deset minuta utakmice, a onda je neverovatan pad koncentracije poništio sve pozitivno što se moglo videti tokom 80 minuta igre. Prvo je Belićeva igra rukom u kaznenom donela penal za 2:3, da bi u 90. minutu Andrade neoprezno startovao i poklonio još jedan udarac sa bele tačke.

Partizanu su hitno potrebna pojačanja i ne samo na mestu zadnjeg veznog, gde se najavljuje dolazak Gojka Cimirota uz Standarda. Odbrana je definitivno lošiji deo tima uprkos uveravanju trenera Petrića da su mu dovoljna tri štopera i mladi Mihajlo Ilić kao alternativa. Nesigurnost poslednje linije prenosi se na ostatak tima i to se jedino može rešiti dovođenjem nekog ko će preuzeti ulogu lidera, ko će umeti da organizuje i postavi defanzivnu liniju znanjem i autoritetom.

Žreb za Ligu konefrencija sutra počinje u 13.00 časova, Partizan će prema ranijim projekcijama biti izvlačen iz prvog šešira.

Ovako se razvijala utamica iz minuta u minut

 

90. minut - Gol sa penala, Hamrun dolazi do 3:3!

82. minut - Penal i gol za 2:3! Belić je igrao rukom, danski sudija pokazao na belu tačku, Maltežani smanjuju vođstvo!

80. minut - Goool! Rikardo! Kakva akcija koju su započeli Natho i Andrade posle oduzimanja lopte na sredini. Izraelac je gurnuo pas u dubinu prostora do Andradea koji je na drugoj stativi pronašao spremnog Rikarda. Precizan udarac glavom za 1:3!

77. minut - Žuti za Torea. Izgledalo je da je njegov start na Markoviću pogibeljan, ali pridigao se štoper Partizana i nastaviće meč bez problema.

74. minut - Dijabate izašao, Natho u igri!

72. minut - Goool, Urošević! Desnicom, sa leve strane, kapiten Partizana po zemlji pronalazi put do mreže za 2:1.

71. minut - Andrade se pomera još ka golu Hamruna, Belić uz Fejsu mora da kontroliše sredinu.

69. minut - Menig neće videti teren posle 70. minuta. Po pravilu koje je uveo još Stanojević, krilo mora napolje, umesto njega ulazi Kristijan Belić.

67. minut - Trenuci koji pripadaju Menigu. Ponovo je bio u saradnji sa Uroševićem, ponovo se tražio Rikardo, ali ovo dodavanje nije prošlo mada je sve odrađeno fudbalski lepo. Holanđanin često izlazi iz igre pre 60, a sigurno do 70.minuta, ali u ovom periodu pokazuje da je najveća opasnost za odbranu Maltežana.

65. minut - Fejsa predaje pas u noge Dodoa, koji je krenuo sam na trojicu štopera, kada je stigao na 18 metara odlučio se za udarac, koji je otišao preko prečke.

62. minut - Aaaa, kakva šansa za Rikarda! Menig je presekao jedno loše dodavanje, nesebično uposlio Rikarda koji od celog gola pogađa jednog igrača ispred gol linije. Golman je već bio savladan!

60. minut - Menig loš u kontri, umesto dodavanja do najbolje postavljenog igrača probao je solo prodor. Minut kasnije opet je Holanđanin bio u centru pažnje. Sada mu je Urošević asistirao, on je šutirao i promašio desni ćošak koji je gađao iskosa sa leve strane. Bila je to idealna pozicija za njegov udarac desnom nogom, ali nedostajalo je preciznosti. 

55. minut - Period dosadne igre na obe strane, samo je mašike imao jedan pokušaj kada je njegov pola šut, pola centaršut proleteo kaznenim prostorom ispred Popovića, iza leđa štoperima Partizana, a daleko od noge Hamrunovih fudbalera koji su mogli samo da je postave i da dođu do laganog vođstva.

46. minut - Nastavlja se utakmica!

poluvreme

45. minut - Igraće se još dva minuta sudijske nadokande vremena.

42. minut - Prekid za domaće izrodio je kontru za Partizan. Andrade je izbacio duboko u prostor, gde je posle greške Emersona Dijabate nekako gurnuo pas do Meniga. Holanđanin nije mogao da asistira Rikardu zbog njegovog ofsajd položaja, pa je "biciklicom" prevario čuvara, ali je onda natrčao na golmana koji je uspeo da izbije loptu u aut.

38. minut - Dijabate u odličnom prodoru, ali izvukao je samo korner. Sve je na kraju pokvario faul Vujačića u šesnaestercu, tako da je sudija rekao da je lopta za domaće još dok je ona putovala sa ugla.

33. minut - Gooool! Rikardo je bio priseban, jedan odbitak spretno je primirio i udarcem iz okreta zakucao loptu za 1:1 sa oko pet metara.

 

27. minut - Gol 1:0! Domaćin vodi, Roko Prša! Loša reakcija odrbane, Prša je izašao sam ispred Popovića, usledio je precizan šut uz bližu stativu koji je bio neodbranjiv za golmana crno-belih.

22. minut - Još jedan udarac ka Popoviću iz daljine, golman Partizana na mestu.

19. minut - Partizan polako podiže nivo igre, kao da su uspeli da savladaju problem sa očajnim terenom i visokom temperaturom. Uprkos džombama dodavanja idu po zemlji.

18. minut - Bjeličić u poslednjem momentu preseca pas Uroševića do Rikarda. Da je prošlo, centarfor bi se našao "oči u oči" sa golmanom Hamruna.

17. minut - Menig je sa levog krila potražio Rikarda u srcu kaznenog, ali najbolji strelac iz prošle sezone gađao je glavom pored desne stative.

15. minut - Živković je izgubio duel na desnom boku, protivnik je imao priliku da centrira i bolje u peterac Partizana, ali Popović je bez problema pokupio tu loptu sa krila.

13. minut - Crno-beli su veoma oprezni, presing počinje od polovine terena, svi igrači imaju svoje defanzivne zadatke, osim Rikarda. Zasad sve to funkcioniše, ali zar se nešto drugačije moglo očekivati u duelu sa malteškom ekipom...

11. minut - Grub faul Soua na Uroševića. Danac nije pokazao karton.

10. minut - Pršaaa, zamalo pored stative sa oko 18 metara! Više od igre imaju domaći.

5. minut - Teren je očajnom stanju! Ova činjenica ne bi smela da zasmeta Partizanu, budući da na superligaškim utakmicama nije ništa bolja situacija. Veliki komadi terena su bez trave, to će otežavati pas igru.

3. minut - Fejsa je izgubio loptu čime je omogućio Mlatežanima da lkrenu sami na Popovića. Srećom, golman crno-belih bio je spreman za udarac sa oko 16 metara, domaći su tako dobili priliku za prvoi korner iz koga se nije izrodila opasnost.

1. minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO:

Fudbaleri Partizana večeras od 20.00 sati (Arena Sport Preimum 1) igraju revanš meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige konferencije protiv malteškog Hamruna u glavnom gradu Valeti.

Crno-beli su bili bolji u prvom duelu, savladavši Maltežane sa ubedljivih 4:1 u Humskoj, pa stoga većina navijača veruje da će ovaj meč biti samo formalnost. Trener Gordan Petrić se i ovaj put odlučio za taktiku sa trojicom štopera pozadi, sa Nathom na klupi i Andradeom koji će delovati iza trija u napadu Dijabate - Rikardo - Menig.

Veruje se da će crno-bele večeras na stadionu "Takali" bodriti između 600 i 1.000 pristalica od kojih je većina naseljena na ovom mediteranskom ostrvu.

Hamrun - Partizan, 20:00

Valeta. Stadion: Takali. Sudija: Jakob Kehlet (Danska).

HAMRUN: Boneljo, Sou, Bjeličič, Emerson, Kaljegari, Kamenculi, Guilaumjer, Prša, Montebelo, Mašike, Dodo. Trener: Branko Nišević.

PARTIZAN: Popović - Marković, Vujačić, Saničanin - Živković, Fejsa, Andrade, Urošević - Dijabate, Menig - Rikardo. Trener: Gordan Petrić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike