Ivanić, utučen nakon teške eliminacije, priznao: Očigledno smo trebali da ispadnemo čim smo ispali, znamo zašto je Kanga zamenjen (VIDEO)

24.08.2022

08:39

0

Vezista nije očekivao da će primiti drugi pogodak

Ivanić, utučen nakon teške eliminacije, priznao: Očigledno smo trebali da ispadnemo čim smo ispali, znamo zašto je Kanga zamenjen (VIDEO)
20220813mmIvanic04 - Copyright mnpress

Nakon remija Crvene zvezde i Makabija iz Haife, kada je i definitivno bilo izvesno da crveno-beli sezonu neće nastaviti u Ligi šampiona, pred televizijsku kameru je stao Mirko Ivanić.

Crnogorski reprezentativac je kratko, sa knedlom u grlu govorio o eliminaciji, a potom je u drugom obraćanju medijima bio znatno rečitiji.

- Generalno, neobjašnjivo je sada kako smo ispali, očigledno je da je tako trebalo da bude. Vodili smo tamo 2:1, ovde 2:0, pravili smo neke glupe greške, ali ne možemo sve svaljivati na pojedince, bili smo tim, kako god to izgledalo. Kada smo pobeđivali pobeđivali smo zajedno, posle ovog teškog neuspeha trebamo da ostanemo zajedno i okrenemo se dalje Ligi Evrope - rekao je Ivanić i nastavio:

- Jesmo potonuli, teško je svima palo. Nije prvi put da ne prolazimo dalje i gubimo neke utakmice, normalno znamo da se nosimo sa tim. Normalno da nam je teško palo, ali moramo da idemo dalje, već u subotu imamo novu utakmicu. To je sport, nekada pobediš, nekada izgubiš, ovaj put smo ispali, ali možemo da budemo ponosni na sve to što smo uradili do sada. Svejedno možemo da budemo ponosni, bez obzira na ovo ispadanje, trebamo da budemo ponosni jedni na druge i budemo što bolji u Ligi Evrope.

Crveno-beli su, prema stavu javnosti u drugom poluvremenu energetski pali, ofanzivni vezista nije siguran kako je njihova igra izgledala sa strane.

- Ne znam kako je to izgledalo sa strane, možda smo bili inferiorniji u drugom poluvremenu u odnosu na njih. Ušli smo veoma jako u prvom poluvremenu, dosta smo se potrošili. Da smo možda imali rezultat ne bismo se čuvali za produžetke, nismo očekivali da ćemo primiti gol. To je sport.

U 53. minutu, Gejlor Kanga je nazadovoljan napustio teren, a njegova reakcija potom je uzburkala navijače. Ivanić je imao jasan odgovor.

- Nije moje da pričam o tome, to je Misterova odluka i mi ne trebamo da ih dovodimo u pitanje. Znali smo iz kog razloga je zamenjen, pričalo se na poluvremenu. Dešavalo se u istoriji da Kanga dobije drugi žuti i crveni karton, Mister nije hteo da rizikuje. Imamo dosta dobrih igrača koji mogu da zamene svakoga, nismo tu da vodimo računa o tome - rekao je on, nakon čega je prokomentarisao pitanje novinara da je ekipa možda bila previše nestrpljiva:

- Ne bih rekao da smo bili previše nestrpljivi. Lako je sa strane sve gledati, kada je 70, 80. minut ta iscrpljenost nekada donese pogrešne odluke. To se dešava. Ne bih rekao da smo bili nestrpljivi, nismo očekivali da ćemo primiti gol u 90. minutu. Žao nam je, ali moramo dalje.

Naveo je crnogorski reprezentativac i da plan ekipe nije bio da čuva rezultat.

- To nije bila stvar taktike, gol koji smo primili je podsvesno uticao na nas, ali smo i dalje imali rezultat koji smo osećali da je u našim rukama, bez obzira što to možda nije delovalo tako. Osećali smo da možemo da damo gol i prođemo dalje. Nismo to uradili, mi smo dali autogol, i to se okrenulo na njihovu stranu. Moramo da budemo svesni da smo napravili velike rezultate u proteklim godinama.

Na kraju je mirne glave podvuka i istakao da tim iz mora izvući najbolje.

- Oni definitivno nisu loš tim, da jesu ne bi prošli u plej-of Lige šampiona. Izbacili su Olimpijakos, odlična su ekipa, svakako smo imali naše šanse u ovom dvomeču. Ostaje ta žal, teška srca ispadamo, ali smo očigledno trebali da ispadnemo čim smo ispali. Sve se dešava sa nekim razlogom, izvući ćemo lekcije i idemo dalje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike