Tadića prozivale Ajaksove legende: Sve stariji, a trener ga se plaši i ne sme da ga zameni!

23.08.2022

08:45

0

Autor: 24sedam

Holandski šampion ne blista na početku ove sezone

Tadića prozivale Ajaksove legende: Sve stariji, a trener ga se plaši i ne sme da ga zameni!
ajaks - Copyright Instagram printscreen

Ajaks sa novom ekipom i trenerom pobeđuje na startu holandskog prvenstva, ali ne blista! Zato se u medijima postavlja sve češće pitanje šta treba promeniti u igri Ajaksa da bi dobio stari sjaj.

Legendarni Vesli Snajder nije oduševljen time što trener Alfred Šrojder stalno menja Stivena Berghuisa, a mogao bi da na klupu pozove i Dušana Tadića, jer prema njegovom viđenju ni Srbin ne pokazuje dobru formu na startu sezone. 

- Koga bih izveo sa terena? Samo bih izveo Tadića. Samo jednom ga izvadi. Zašto mora da igra? Je li to strah? Ne verujem u to, jer i ti možeš jednom dati signal, zar ne? Jer on to ne radi tako dobro - rekao je Snajder.

Snajder razume reakciju Berghuisa, koji je, prema rečima drugog penzionisanog asa Ajaksa Endija van der Majdea, igrao loše:

- Da, ali svi su igrali loše. Onda počinjem da razumem zašto taj momak mrzi što ga se svaki put menjaju.

Bivši centarfor Ajaksa Vim Kift takođe ima razumevanje za Berghuisa jer gubi šansu da se nađe na spisku selektora Holandije za SP u Kataru. Izračunato je da je do sada odigrao 193 minuta za Ajaks, dok je kapiten ekipe Tadić već odigrao 354 minuta.

- Mogao je da razgovara i sa Tadićem o tome. I on je sve stariji, ali možete i o tome da razgovarate i pitate šta on misli o tome da bude zamenjen.

Snajder smatra da Šrojder treba da pazi na nezadovoljne igrače, a ne samo na Tadića.

- Trener mora da odluči na kraju, zar ne? Zbog tima. To je deo rukovođenja tako da svi budu srećni. Naravno, to nije moguće sa svima, ali morate da usrećite petnaest do šesnaest ljudi. Ovo će samo odbiti Berghuisa.

Snajder stoga ne misli da je dolazak Hakima Zijeha neophodan.

- Bila bi šteta za razvoj Berghuisa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike