Krenula Liga šampiona: Morata zakucao Dinamo, Briž do pobede u zaostavnom vremenu

20.10.2020

19:14 >> 19:15

0

Autor: Milan Nastić

Juventus slavio protiv Kijevljana sa 2:0, Belgijanci trijumfovali nad Zenitom 2:1

Krenula Liga šampiona: Morata zakucao Dinamo, Briž do pobede u zaostavnom vremenu
Copyright Tanjug/AP/(Valentyn Ogirenko/

Krenula je Liga šampiona, koja će po mnogo čemu biti drugačija od prethodnih. Prvo, dešava se u vreme pandemije korone, a drugo većina mečeva će se igrati bez publike.

U tim okolnostima Juventus se dobro snašao i na gostovanju Dinamu iz Kijeva i pobedio sa 2:0, golovima Morate u 46 i 84 minutu, čime su doneli veoma važnan trijumf za crno-bele, jer su izabranici Andrea Pirla u poslednje vreme nalaze u rezultatskoj krizi.

Čak je došlo do sukoba između Dibale i stratega Juventusa posle remija sa Krotoneom prethodnog vikenda, ali sve se smirilo u poslednjih dva dana. Argentinac je bio starter i jedan od boljih u dresu kluba iz Torina.

Što se tiče samog meča, italijanski predstavnik u prvom meču u Ligi šampiona bio je bolji akter, stvorio više šansi, diktirao igru i na kraju zasluženo slavio u Ukrajini.

Morata je napokon proradio i najavio bolje dane za šampiona Italije.

Veliko iznenađenje napravio je Briž koji je slavio u Sankt Petersburgu sa 2:1, a do pobede su došli u 93. minutu preko De Ketelera, koji je iskoristio smušenost u defanzivi Zenita i doneo veoma bitne bodve za belgijsku ekipu.

Posle relativno lošeg prvog poluvremena, gde nije bilo nekih izrazitih šansi, mnogo bolji meč je viđen u nastavku.

Obe ekipe su imale svoje prilike, prvo su poveli gosti preko Denisa u 63. minutu, da bi Zenit izjednačio autogolom Horvata u 74.

Prava drama je viđena u poslednjim minutama meča, prvo je ruski predstavnik imao šansu za trijumf, a u sledećem napadu Briž dolazi do tri boda, čime su napravili prvo iznenađenje u novoj sezoni Lige šampiona.

Liga šampiona, 1. kolo
Dinamo – Juventus 0:2 (0:0)
/Morata 46, 84/
Zenit – Briž 1:2 (0:0)
/Horvat autogol 74 – Denis 63, Keteler 90+3/

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike