Sjajan povratak Lige šampiona: Sergej opet bolji od Holanda, Junajted šokirao Pariz, "petarda" Barselone

21.10.2020

21:09 >> 21:52

0

Autor: Adam Štulić

Lacio savladao Borusiju, Čelsi i Sevilja igrali bez golova

Sjajan povratak Lige šampiona: Sergej opet bolji od Holanda, Junajted šokirao Pariz, "petarda" Barselone
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Šamar koji su dobili minulog vikenda od Hetafea očigledno je razdrmao fudbalere Barselone, koji su posle dva vezana loša rezultata (pre minimalnog poraza u gostima protiv Hetafea, remi sa Seviljom na “Nou Kampu”) prilično ubedljivo krenuli u novu sezonu Lige šampiona.

Izabranici Ronalda Kumana su na svom stadionu savladali Ferencvaroš 5:1 (2:0), uz zapaženu rolu Ansua Fatija, koji je protiv mađarskog tima zabeležio gol i asistenciju.

Barsa je povela u 27. minutu golom Lea Mesija iz penala, za koji se prethodno sam izborio, da bi trijumf katalonskog giganta overio španska nada, najpre golom u 42. minutu na sjajno dodavanje De Jonga, a potom i asistencijom za Kutinja u 52. minutu za 3:0.

Krenula Liga šampiona: Morata zakucao Dinamo, Briž do pobede u zaostavnom vremenu

Ipak, da ne bude baš sve idealno, “pobrinuo” se Đerar Pike, koji je 20 minuta pre kraja meča dobio direktan crveni karton, skrivivši penal, kojim su gosti došli do počasnog gola preko Haratina. Međutim, igrač manje nije sprečio Katalonce da upišu ubedljiv trijumf. Osman Dembele je u 82. minutu asistirao za gol još jednog Barsinog tinejdžera Pedrija (17), da bi u samom finišu meča i sam zatresao mrežu Mađara, postavivši konačan rezultat.

Lacio je na “Olimpiku” bio bolji od Borusije iz Dortmunda 3:1 (2:0). Rimljani su, sa Sergejom Milinkovićem Savićem u ekipi, najveći deo posla uradili u prvoj polovini prvog poluvremena. Jednu grešku u odbrani “milionera” kaznio je Ćiro Imobile već u šestom minutu na asistenciju Koree, da bi posle kornera u 23. minutu Luis Felipe duplirao prednost italijanskog kluba.

Srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić zamenjen je u 67. minutu meča, a samo četiri minuta kasnije Erling Holand je prepolovio vođstvo Lacija, kojem je trijumf osigurao Akpa Akpro pogotkom na asistenciju Imobilea.

Nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Matić sa klupe je ispratio veliki trijumf Mančester junajteda na otvaranju elitnog takmičenja. “Crveni đavoli” su kao gosti bili bolji od PSŽ 1:2 (0:1) u jednom od derbija prvog kola Lige šampiona.

Korona pravi probleme Bajernu pred start u Ligi šampiona

Evropski vicešampion je dobro počeo meč, u prvih 10 minuta izveli su Parižani četiri kornera, ali su do vođstva došli gosti. Marsijal je u 22. minutu oboren u kaznenom prostoru PSŽ, loptu je namestio Bruno Fernandeš, koji je postigao gol tek iz ponovljenog pokušaja. Naime, Navas je odbranio prvi pokušaj sjajnog veziste, ali je posle gledanja snimka iz VAR sobe odlučeno da se penal ponovi jer golman PSŽ nije bio na gol liniji prilikom šuta.

Mnogo bure podiglo se desetak minuta kasnije, kada je Mbape pao u šesnaestercu Junajteda, pošto je glavni arbitar meča odlučio da ne dosudi penal. Početak drugug poluvremena je, takođe, bio uzbudljiv. Posle loše kontre Rašforda i Marsijala, Mabape je na drugoj strani izveo odličan i šut, koji je De Hea uspeo da odbrani.

(KRAJ) Liga šampiona: Rašford koban za Parižane, Lacio bolji od Dortmunda, Gudelju bod

Kada nisu uspeli Nejmar i Mbape, mrežu Junajteda zatresao je fudbaler Mančestera. Marsijal je u 55. minutu loše intervenisao posle kornera, postigavši autogol, kojem je prethodila stativa Kurazave šesdesetak sekundi ranije.

I kada se očekivalo da će se meč završiti bez pobednika, na scenu je stupio Markus Rašford. Iako je većim delom utakmice bio u kontraritmu, brzonogi napadač Mančestera se u 87. minutu lepo namestio, gađao dalji ugao i uz pomoć stative zatresao mrežu “svetaca”, koji do kraja susreta nisu uspeli da se vrate.

Nemanja Gudelj je odigrao ceo duel u Londonu, gde su Čelsi i Sevilja igrali bez golova, Dnijel Aleksić je igrao od 83. minuta za Bahčešehir u porazu od Lajpciga (2:0, Anhelinjo 16. i 20. minut), dok su Ren i Krasnodar podelili bodove u Francuskoj (1:1 – Žirasi 56. minut iz penala, Ramirez 59. minut).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike