Rođen u faveli, radio u pekari, a sada je najskuplje pojačanje u najboljoj ligi!

19.08.2022

09:53

0

"Majka se i dalje čudi kako nisam postao lopov ili diler"

Rođen u faveli, radio u pekari, a sada je najskuplje pojačanje u najboljoj ligi!
FotoJet - Copyright Printscreen/Twitter/Wolves/YouTube/Sporting Clube de Portugal

Najskuplje pojačanje u istoriji Vulverhemptona, Mateus Nunes ima i te kako zanimljivu priču. Dovoljno je reći da je samo tri godine pre nego što je za 45 miliona evra otišao u Premijer liguradio u porodičnoj pekari!

Zaista je filmski način na koji je iz favela Rio de Žaneira došao do najbolje i najbogatije lige na svetu.

Odrastao je u faveli Kampo Grande, a idol mu je bio Ronaldinjo. Ipak, majka i očuh su hteli da pobegnu od siromaštva, pa su prešli u Portugal kad je Nunes imao samo 13 godina. Otac ih je napustio, tako da ga je kroz teško detinjstvo odgajala samo majka Katija.

- Nekada nismo imali ni šta da jedemo, iako majka nikad nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja mi je usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam napravio prve korake. Ako nismo imali loptu, brat i ja smo igrali sa čarapama – rekao je Nunes i dodao:

- I dan danas kaže da ne zna kako nisam postao lopov ili diler droge.

Printscreen/Twitter/Wolves/YouTube/Sporting Clube de Portugal
 

U Portugalu su probali da izgrade život, pa su otvorili pekaru u gradu Eriseira na obali Atlantika.

- Radio sam u pekari pet-šest meseci – rekao je za klupsku televiziju Sportinga.

- Dolazio bih ujutru, a utakmice su bile popodne. Stajao bih po pet-šest sati, posle čega nije bilo lako trenirati posle toga. Nisam tada imao ni vozačku dozvolu, pa bih ustajao u pet ujutru i išao na posao biciklom.

Printscreen/Twitter/Wolves/YouTube/Sporting Clube de Portugal
 

Balans prodavanja testa i treniranja fudbala mu je doneo angažman u niželigaškom lokalnom klubu Eriseirense. Tamo je pokušavao da imitira svog idola Ronaldinja. Skauti su ga brzo snimili, doveo ga je Estoril kad je imao 20 godina i angažovao za svoje mlađe selekcije.

Saigrači su odmah videli da je predodređen za velike stvari. Trebalo mu je samo pola godine u Estorilu da ga dovede Sporting. Bilo je to januara 2019, a platili su ga 600.000 evra, i ubrzo "rebnuli" obeštećenje od 45 miliona evra.

Igrajući za Sporting, postao je jedan od najtraženijih igrača Evrope. Poredili su ga sa Ćavijem zbog sjajnog pregleda igre, Čelsi je navodno bio zainteresovan za njega, ali onda su se Vulvsi otvorili.

Sporting je prošle sezone igrao protiv Mančester sitija i izgubio 5:0, ali je Pep Gvardiola bio pun hvale za mladog Nunesa.

- Sporting je fantastičan tim, šampion je Portugala, a ta liga je vrlo jaka, u njoj igraju i Porto i Benfika. Hoću da kažem da je Mateus Nunes jedan od najboljih igrača sveta – govorio je tada Gvardiola.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je zašto navijači Vulvsa jedva čekaju da ga vide na terenu. Očekuje se da će debitovati na teškom gostovanju protiv Totenhema u subotu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike