Trener Hofenhajma u problemima pred Zvezdu

21.10.2020

15:40 >> 21:53

0

Autor: Adam Štulić

Sebastijan Henes na velikim iskušenjima što se tiče pravljenja tima za meč sa srpskim prvakom

Trener Hofenhajma u problemima pred Zvezdu
Copyright Tanjug/Uwe Anspach/dpa via AP

Fudbaleri Crvene zvezde četvrtu uzastopnu sezonu igraju grupnu fazu UEFA takmičenja. Posle dve uzastopne Lige šampiona, crveno-beli će se ove jeseni takmičiti u Ligi Evrope, a prvi rival biće im Hofenhajm.

Nemački tim je odlično startovao u novoj sezoni, pobedio minhenski Bajern 4:1, ali su posle toga doživeli dva vezana neuspeha, poslednji minulog vikenda na svom stadionu od Borusije iz Dortmunda.

Uoči meča sa srpskim prvakom (četvrtak, 21.00), strateg Hofenhajma se suočava sa brojnim kadrovskim problemima, posebno u poslednjoj liniji tima, gde iz raznoraznih razloga neće moći da računa na čak sedmoricu igrača.

Sada je i zvanično: Zvezda bez tri aduta u Nemačkoj

Ermin Bičakčić je operisao ligament kolena, Konstantinos Stafilidis je povredio rame, dva Holanđanina Džošua Brenet i Melajro Bogarde, nisu se našla na listi od 25 igrača koji su licencirani, Kasim Adams i Pavel Kaderabek su u karantinu zbog virusa korona, dok kapitena Benjamina Hubnera muči povreda leve noge.

– Tim se borio za ovo cele godine, sad hoćemo da punom parom krenemo u takmičenje. Rekao bih da je Crvena zvezda veliki klub jer ima zaista bogatu tradiciju. Suočavamo se sa teškim protivnikom kojeg moramo da probijemo – rekao je Henes na konferenciji za medije uoči meča, na kojem neće moći da računa i na udarnu napadačku opciju Andreja Kramarića, koji je zaražen virusom korona.

Hofenhajm protiv Zvezde neće moći da računa na podršku sa tribina.

– Od mečeva protiv Borusije Dortmund i Bajerna primetno je da navijači daju ogroman polet igračima. Naravno, šteta je igrati bez njih, ali je trenutno takva situacija – dodao je Henes.

“Meč bez publike je kao mali fudbal sa drugarima”

Strateg nemačkog kluba istakao je da će predstojeći duel biti poseban za srpskog reprezentativca Mijata Gaćinovića, dodavši da još nije odlučio da li će se srpski fudbaler naći u startnoj postavi ili će priliku čekati sa klupe.

– Liga Evrope je moje omiljeno takmičenje i radujem mu se. Imao sam sjajno iskustvo sa Ajntrahtom, a sa Hofenhajmom je jasna želja da prođemo dalje jer smatram da imamo najbolju ekipu u grupi – rekao je Mijat Gaćinović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike