Partizan ipak neće na Maltu? Bugari ulažu žalbu, sledi težak ispit za crno-bele? (FOTO)

13.08.2022

10:21

0

Čeka se odluka UEFE

Partizan ipak neće na Maltu? Bugari ulažu žalbu, sledi težak ispit za crno-bele? (FOTO)
PFC_vs_AEK_63 - Copyright MN Press

Eliminacija iz Lige Evrope, Partizan je prebacila u novoosnovano takmičenje Ligu konferencija, a tu je voljom žreba odlučeno da igraju sa maltežanskim Hamrunom.

Međutim, Maltežani koji su u dvomeču eliminisali Levski iz Sofije, ipak bi mogli da ostanu bez naredne runde, a crno-beli bi tako dobili težeg rivala.

Naime, Levski je uputio zvaničan zahtev za ponavljanje utakmice, jer je pre drugog gola Maltežana, koji je pao u sudijskoj nadoknadi, odmah nakon izjednačujućeg gola Bugara, jedan igrač ranije ušao na polovinu Levskog.

 

 

Pritom, reč je o igraču koji je asistirao kod gola, a čim je utrčao u teren, dobio je loptu, koju je potom vratio strelcu gola Rajanu Kamenzuliju.

Sudija Ištvan Kovač iz Rumunije nije reagovao, a Maltežani su nakon tog pogotka izborili penale i tako šokirali bugarsku ekipu.

 

 

- Obaveštavamo vas da je tim pod vođstvom izvršnog direktora Ivajla Ivkova uložio protest UEFA i tražimo ponavljanje meča sa Hamrunom. Predstavljamo i dokaze za grubo kršenje pravila od strane glavnog sudije i njegovih pomoćnika, što je uticalo na ishod utakmice. Slučaj hitno treba da ispita kontrolni, etički i disciplinski komitet UEFA - navodi se u saopštenju Levskog.

Podsetimo, Partizan i Hamrun bi trebalo da odigraju svoj prvi meč narednog četvrtka od 21.00.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike