Partizan neće u Ligu Evrope! AEK šokirao Humsku iako je dva puta gubio!

11.08.2022

20:53

0

Crno-beli igrali nerešeno u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope

Partizan neće u Ligu Evrope! AEK šokirao Humsku iako je dva puta gubio!
PFC_vs_AEK_75 - Copyright MN Press

Partizan ide u plej-of za Ligu konferencija. Kiparski AEK šokirao je Humsku, pošto je u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope uspeo da ostane neporažen, iako je dva puta gubio - 2:2. Golove su postigli Rikardo u 24. i 54. minutu za crno-bele, a Marković autogol u 51. i Faraž u 56. minuta za goste. 

Partizan će morati da se bori za opstanak u evropskoj trećoj ligi na Malti - zasluženo! Tim koji primi četiri gola, od čega dva kod kuće, a da mu dati golovi budu ujedno i dve najbolje prilike uz jednu stativu, ne može reći da je bio značajno bolji od solidne kiparske ekipe. Solidnog i skromnog po znanju, ali fizički jačeg i bržeg protivnika.

Ako nekom nije jasno šta muči Partizan na startu novu sezone neka još jednom vrati snimak akcije Kiprana od 56. minuta. Sa loptom trči Faraž, za crno-bele u tom trenutku neuhvatljiv kao Leo Mesi. Andrade, Fejsa, pa Vujačić, slalom kroz njih dok mu se nije otvorio pogled ka praznom gornjem desnom ćošku Popovićevog gola. Odbrana je pukla po vertikali, igrači su bez reakcije ili sa mlakim pokretima probali da odrade nešto defanzivno, ali je sve to zajedno izgledalo neozbiljno i nedostojno plasmana u plej-of rundu Lige Evrope.

Ništa bolje nije izgledala odbrana ni u prvoj situaciji kada je Marković autogolom anulirao prednost stečenu Rikardovim golom u prvom poluvremenu, a obe situacije na najbolji način ilustruju koliko su igrači kondicioni nespremni za najvažnije mečeve koje im decenijama unazad UEFA zakazuje tokom leta.

Pravi krivci, međutim, nisu trčali terenom. Sve to, uključujući i skandiranja "Stolice, napolje', a igračima "Pi...e" i "Skinite dresove" nisu zaslužili oni koji su sigurno dali maksimum znanja i snage da bi prošli AEK. Pravi krivci su odavno prepoznati i večeras su za svoj "rad" nagrađivani čak i u trenucima najvećeg slavlja, nakon oba Rikardova gola.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena!

88. MINUT - Poslednja promena kod gostiju. Faraža menja Gonzales. Prethodno je Lutovac pokušao iskosa sa leve strane, ali je golman gostiju bio oprezan.

84. MINUT - Rikardo je zatražio izmenu, zamenio ga je mladi Samed Baždar.

79. MINUT - Nove izmene na obe strane. Kod gostiju Lopesa je zamenio Olatunji, a Altmana Mamas. Menig je završio meč kod Partizana, umesto njega na terenu je Lutovac.

76. MINUT - STATIVA! Nije Partizan bio miljenik sreće. Ponovo je Dijabate započeo akciju, proigrao je Meniga koji je šutirao veoma precizno po zemlji, ali je mrežu gostiju sačuvao okvir gola!

MN Press
 

73. MINUT - Vremena je sve manje za Partizan, ali ono što crno-belima donekle olakšava situaciju jeste što ih i jedan gol u mreži rivala vodi barem u produžetak.

64. MINUT - Prva promena u Partizanu. Jović je na terenu umesto Natha. Dva minuta kasnije dvostruka promena kod gostiju. Englezua je zamenio Kasas, dok je Đurčo mesto na terenu ustupio Brunu Gami.

60. MINUT - Marković dobija žuti karton. Dva minuta kasnije "požuteo" je i Slobodan Urošević.

57. MINUT - GOL! AEK je ponovo izjednačio. Strelac je Faraž. Nanizao je četiri fudbalera Partizana vezista gostiju, prošao sa desnog boka ka sredini, a čim je ušao u kazneni prostor izuzetno preciznim šutem je matirao Popovića.

55. MINUT - Tek što su gosti pošli sa centra, nova prilika za Partizan. Natho je šutirao sa 20-ak metara, ali je golman AEK-a uspeo da odbrani i prosledi loptu u kornu, posle koje je i Vujačić šutirao glavom, ali preko gola.

54. MINUT - GOOOOL! Partizan ponovo vodi. Opet tandem Dijabate/Rikardo! Letos pristigli ofanzivac je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao je na peterac, gde se Rikardo odlično snašao i glavom poslao loptu u mrežu.

51. MINUT - GOL! AEK je izjednačio. Videlo se od početka drugog poluvremena da su Kiprani bolje ušli u nastavak. Đurčo je prošao po levom boku, zavrnuo je loptu ka golu, a u mrežu Partizana ju je nespretno usmerio Marković.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Partizan je anulirao minus sa Kipra, ali još nema rezultat koji ga vodi dalje posle dvomeča sa AEK-om - 1:0.

40. MINUT - Prvi pokušaj gostiju večeras. Fejsa je izgubio loptu na 30-ak metara od gola Partizana, Altman je uzeo, povukao nekoliko metara i onda šutirao snažno, ali preko gola.

MN Press
 

32. MINUT - Partizan nastavlja da pritiska poslednju liniju AEK-a, koji dosad nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Popovića.

24. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Rikardo! Dijabate igra sjajnu utakmicu zasad, možda i najbolju od kako je stigao među crno-bele. Odličan posao radi na obe strane terena, a sada je asistencijom izbacio Rikarda usamljenog pred golmana gostiju koji nije imao šanse protiv najboljeg strelca Partizana.

16. MINUT - Kontrolišu crno-beli dešavanja na terenu, imaju veći posed lopte, ali to još nisu materijalizovali konkretnijom situacijom pred golom rivala.

8. MINUT - Igra se relativno otvoreno na obe strane, ali zasad nema pravih prilika.

Grobari su čim je meč krenuo upriličili vatromet iznad stadiona u Humskoj.

1. MINUT - Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana, koji u prvom delu igre napadaju ka golu ispod južne tribine.

ORI SE "UPRAVA NAPOLJE"

Nekih pola sata pre početka meča sa sve tri tribine Partizanovog stadiona ori se "Uprava napolje". Opširnije pročitajte OVDE.

MN Press
 

UPRAVA PARTIZANA OTIŠLA KORAK ISPRED NAVIJAČA

Milorad Vučelić i Miloš Vazura doskočili su Grobarima! Vodeći ljudi crno-belih smislili su trik da se zaštite od nezadovoljnih navijača na stadionu! Zlonamerni bi rekli prilično kukavički... Opširnije pročitajte OVDE.

SASTAVI

PARTIZAN: Popović, Filipović, Vujačić, Marković, Urošević, Fejsa, Andrade, Natho, Dijabate, Menig, Rikardo.

AEK: Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Englezu - Ojer, Gustavo - Faraž, Altman, Đurčo - Lopes.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike