U Partizanu ne fali optimizma! Znamo da smo bolji od AEK-a!

10.08.2022

10:16

0

Autor: 24sedam

U prvom meču bilo je 2:1 za Kiprane

U Partizanu ne fali optimizma! Znamo da smo bolji od AEK-a!
FK Partizan10 - Copyright MN Press

Fudbalere Partizana u četvrtak očekuje revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U prvom duelu je bilo 2:1 za AEK iz Larnake, ali u Humskoj ne nedostaje optimizma.

Sutrašnji meč (21.00, TV Arena sport) su najavili šef struke crno-belih, Ilija Stolica i jedan od najiskusnijih Ljubomir Fejsa.

- Svima je jasno koliko je važna utakmica s obzirom na momenat u kojem se nalazimo. Očekuje nas drugo poluvreme, odnosno revanš, sa jakom ekipom koja nas je pobedila. Ali smo pokazali da možemo da ih pobedimo i eliminišemo ih. To je ideja i cilj svih nas - kazao je Stolica u uvodnom obraćanju, a zatim je reč dobio i Fejsa.

- Slažem se sa šefom. Očekuje nas teška utakmica, ali ako mi dozvolimo da bude teška. Nadam se da im to nećemo da dozvolimo. Igramo protiv dobre ekipe, ali igramo kod kuće i znamo koliko vredimo i svesni smo da smo bolji. Jedva čekam da počne utakmica, kao i da je završimo kako želimo - dodao je Fejsa.

Usledila su i pitanja novinara. Prvo je bilo vezano da li su rezultati posledica kvaliteta ekipe i koliko je to posledica nemogućnost da sprovede u delo.

- To je kompleksno pitanje, ali je suština da se miks brojnih stvari pokaže na terenu. Insistiram da smo mi na okupu dva i po meseca, da smo grupa koja se tokom utakmica menjala i dopunjavala. Potrebno je da se neke stvari dovedu u red. Najvažnije da bude rezultata i onda neke stvari dobiju smisao. Verujem da vreme može da rade u našu korist, bez obzira na razočaravajuće rezultate.

Psihološki faktor je presudan u ovom trenutku. Najvažnije je postići psihološku stabilnost. Zatražili smo određene konsultacije, preuzeo sam na sebe da ekipu psihološki pripremim za ono što nas očekuje u četvrtak uveče - kazao je Stolica.

Postavljeno je i pitanje, da li će eventualni neuspeh značiti da je sezona izgubljena. Crvena zvezda u prvenstvu ima veliku prednost, a prema konstataciji novinara, Liga konferencija i ne bi mogla da se smatra nekim uspehom.

- Veoma daleko je od istine da je sezona izgubljena ako ne prođemo. Tek je početak sezone. Priče o tituli i domaćem prvenstvu moramo da stavimo po strani dok se igra Evropa. Titula se iščekuje pet godina, za to moramo da se pripremimo na pravi način, moramo da prođemo neke stvari zajedno, bez obzira na to ko ovde sedi i rukovodi. Preko noći ne može ništa.

To ne može da da rezultat na ovom nivou. Ligu konferencije smo igrali i prošle sezone, ne vidim da je to nazadovanje. Ovo je velika šansa da se utisak okrene u pravom pravcu. Duboko verujem da će biti tako od sutrašnje utakmice.

MN Press
 

Pričalo se ovih dana o statusu Stolice na klupi Partizana.

- Neke stvari koje su van moje kontrole i delokruga rada ne mogu da promenim. Ne mogu da amortizujem na dobar način. Mogu samo da ekipu pripremim za meč i igru. Fudbal treba da se igra iz radosti, iz pozitivne emocije, dobre energije. Trudimo se da se sav pritisak prikupi, kanališe i usmeri na teren.

Da momci budu otresiti, dostojni dresa Partizana. Moj posao je najteži i najlakši. Svestan sam odgovornosti i pritiska, ali ekipa mi mnogo pomaže. Treningom i radom mi daje optimizam. Bez obzira na pritiske i sve, lični faktor ne sme da postoji. Stvar je kontinuteta, rada, logistike, budžeta, svega što jedna ozbiljna institucija nosi. Najmanji je problem gledati moj posao. Sasvim sam komforan.

Pojavila se u medijima i informacija da je prodato (do ponedeljka) oko 2.000 ulaznica...

- Preko potrebna je podrška navijača. Svestan sam da dobrim igrama treba da ih privučemo na stadion. Rezultat nas nije ispratio, nismo zadovoljni, kao ni navijači. Tu sam da se maksimalno posvetim i potrudim da sve preokrenemo, da navijače povučemo na stadion. Bez njih ne možemo ništa.

Da li su se vežbali i penali, bilo je jedno od pitanja.

- Spremamo se za svaki mogući ishod, pa i penale. Mada, mislim da je to stvar psihološke pripreme, pre nego tehničke.

MN Press
 

Crno-beli tokom vikenda za nama nisu igrali superligaški meč, kako bi se što bolje pripremili.

- Hvala Napretku i Superligi, zbog pomeranja utakmice. Evropa treba da ima prioritet u nekom trenutku. To smo iskoristili da se dodatno pripremimo i ispravimo propuste. Teren je jedino merilo. Prekidi su jedna od stvari koje smo radili i ispravljali. Primili smo dva gola posle prekida i u prethodnim mečevima smo imali probleme. Momci rade posvećeno i kvalitetno, verujem da ćemo sa detaljima koje smo promenili uspeti da steknemo prevagu.

Stolica je posle prvog meča na Kipru istakao koliko je bilo dobro u prvih pola sata. Da li je to možda putokaz?

- Momci su ušli u utakmicu kako treba, tih pola sata je jedan od putokaza. Golovi su nešto što menja stvari i tok meča. Prvi primljen gol, prvi udarac ka našem golu, dosta nas je poremetio. Radili smo na tom aspektu. Neće nas očekivati slična utakmica kao na Kipru. Neke druge stvari će nositi prevagu sutra. Pristup i energija prvih pola sata su model koji treba da održimo.

Što se tiče promena u sastavu, Stolica je "zamolio" da se svi strpe. Odnosno da će sutra videti da li će ih biti.

- Razmišljao sam o svim opcijama i solucijama. Za konkretna rešenja morate da se strpite do utakmice. Na poslednje pojačanje Andriju Pavlovića ne možemo da računamo na njega, povređen je. Što se tiče dece iz naše škole, rukovodim se faktorom treninga i trenutnih mogućnosti. Partizan uvek treba da ima svoju decu i igrače na terenu, ali pre svega u timu treba da budu oni najspremniji - zaključio je Stolica.

Ako bude uspešan u plej-ofu za Ligu Evrope, Partizan će ići na Dnjepar-1. Ako li bude neuspešan, preseliće se u doigravanje za Ligu konferencije. Tada će igrati boljim iz okršaja Levski - Hamrun.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike