Dijabate se nada prvencu protiv Kiprana, a Menig traži da mu "grobari" čuvaju leđa

09.08.2022

13:48

0

Autor: 24sedam

Partizan pred važnim duelom protiv AEK iz Larnake

Dijabate se nada prvencu protiv Kiprana, a Menig traži da mu "grobari" čuvaju leđa
partizan - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana veruju da bi revanš utakmica protiv AEK iz Larnake u četvrtak (21.00, Arena Sport Premium 1) mogao da bude prekretnica, graničnik od kojeg bi počeo da se razvija period pobeda i boljih partija. Svi tvrde da je atmosfera odlična, samo nedostaje taj prelomni trenutak.

- Atmosfera je dobra, svi smo svesni težeg početka sezone, ali radimo naporno i podržavamo jedni druge. Svesni smo da nam je potreban prelomni trenutak i da će sve krenuti na bolje - rekao je golman Aleksandar Popović.

- Atmosfera je dobra, vredno treniramo i pripremamo taktike kako da pobedimo u meču pred nama - dodao je Andrade.

U svakoj utakmici igrač više dosta znači, da li bi u ovoj mogao da bude presudan taj 12. igrač?

- Pozvao bi ih da dođu u što većem broju i napune stadion, da nam daju pozitivnu energiju i podršku i da na kraju svi zajedno slavimo - rekao je Svetozar Marković.

FK Partizan
 

- Znače nam dosta navijači, pogotovo u ovako značajnoj utakmici za celu ekipu, pozivam ih da dođu u što većem broju - ističe Mihajlo Petković.

- Navijači nam čuvaju leđa i želim da ih pozovem da dođu na utakmicu i da nas poguraju ka pobedi - rekao je Kvinsi Menig.

Deluje da gol minusa i nije nenadoknadiva razlika?

- Svakako bi morali da idemo na pobedu i da je nerešeno, tako da idemo na pobedu, daćemo sve od sebe da pobedimo i obezbedimo Evropu - kaže Marković.

Prelepa atmosfera je bila prošle godine u kvalifikacijama i protiv Sočija i protiv Santa Klare, gol je visio u vazduhu i u trenucima kada vam nije išlo?

- Mnogo su nam značili navijači, nismo imali pravo na popravni, preokretali smo, davali golove u poslednjem minutu, nadam se da će navijači i ovoga puta da nas poguraju ka preokretu - rekao je Popović.

Promo/FK Partizan/Miroslav Todorović
 

- Igrao sam te utakmice i još uvek se sećam atmosfere, ceo stadion je navijao 120 minuta i posle penala smo došli do pobede - prisetio se Marko Živković.

Koliko je značajno igrati u Evropi? 90 ili 120 minuta vas deli od Evropske jeseni?

- Značajno je za klub ali i za svakog igrača pojedinačno. Želimo da se nadmećemo sa šampionima i vicešampionima, moramo da napravimo taj iskorak, verujem u pobedu i nadam se da ćemo obradovati navijače - kaže golman Popović.

- Prolaz protiv AEK-a obezbeđuje LK, ali naš cilj je Liga Evrope - ističe Živković.

Prednost Partizana u revanšu?

- Pa pre svega domaći teren i normalna temperatura. Ne bi trebalo da bude nikakvih problema što se toga tiče - kaže Živković.

Dijabate, možda možemo da očekujemo tvoj gol pred Partizanovim navijačima?

- Nadam se, zaista se nadam. Vredno treniramo kao što su saigrači rekli i daćemo sve od sebe. Nadam se da ću postići gol ali najvažnije je da prođemo dalje - rekao je igrač Malija za klupski podkast.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike