Dođite, da eksplodira stadion kao protiv Sočija: Kapiten Partizana zove navijače u Humsku

09.08.2022

13:05

0

Autor: 24sedam

Gubili smo do 90. minuta, a nakon Šćekinog gola je ceo stadion eksplodirao. Znali smo da prolazimo ako dođe do penala, priča Urošević

Dođite, da eksplodira stadion kao protiv Sočija: Kapiten Partizana zove navijače u Humsku
pfc10 - Copyright FK Partizan

Kapiten Partizana, Slobodan Urošević, veruje da bi uz pomoć navijača njegova ekipa mogla da ponovi partije iz prošle sezone kada su eliminisani u kvalifikacijama Soči i Santa Klara. Iskusni levi bek prisetio se trenutka kada je Aleksandar Šćekić postigao izjednačujući gol protiv ruske ekipe, a pričao je i o atmosferi u timu.

- Među nama vlada dobra atmosfera, kao što svi primećuju imamo rezultatskih problema ali mi se držimo zajedno i možemo da izađemo iz toga samo kao kolektiv. Zato nam treba podrška svih navijača jer mi svi imamo samo jedan cilj a to je da prođemo dalje - rekao je Urošević za klupski podkast.

U svakoj utakmici igrač više dosta znači, da li bi u ovoj mogao da bude presudan taj 12. igrač?

- Naravno, uvek kada ne ide, kada je teško, očekujemo da nas navijači poguraju, da nam daju vetar u leđa, da čujemo pesmu i bodrenje, da nas guraju ka pobedi.

Samo su 4 tima u istoriji evropskih takmičenja uspela da nadoknade 4 gola minusa iz prvog meča, jedan od njih je i Partizan. Deluje da gol minusa i nije nenadoknadiva razlika?

MN Press
 

- Fali nam jedan gol da anuliramo utakmicu, a još jedan za prolaz. Znali smo da se izvučemo iz ovakvih situacija i ranije, sve je na nama!

Prelepa atmosfera je bila prošle godine u kvalifikacijama i protiv Sočija i protiv Santa Klare, gol je visio u vazduhu i u trenucima kada vam nije išlo?

- Gurali su nas navijači, gubili smo do 90. minuta, a nakon Šćekinog gola je ceo stadion eksplodirao. Znali smo da nakon toga da i ako dođe do penala prolazimo, da ne može da se desi da ne prođemo!

Koliko je značajno igrati u Evropi? 90 ili 120 minuta vas deli od Evropske jeseni?

- Glavni cilj je definitivno Liga Evrope, a imamo i backup plan Ligu Konferencije. Mnogo je značajno i da predstavimo talente iz omladinske škole u Evropi, tu su i finansijski i sportski benefiti za klub.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike