Navijači nagradili Mitrovića, oglasio se i Fulam saopštenjem: On je naša legenda!

04.08.2022

12:46

0

Autor: 24sedam

Srbin postao najveći u izboru navijača

Navijači nagradili Mitrovića, oglasio se i Fulam saopštenjem: On je naša legenda!
mitrovic3 - Copyright Profimedia

Aleksandar Mitrović je najbolji centarfor u istoriji fudbalskog kluba Fulam!

Tako je odlučeno na glasanju navijača Fulama na zvaničnom sajtu tokom ove nedelje. Srbin je kod pristalica trijumfovao u konkrurenciji devet omiljenih napadača u istoriji.

Mitrović je dobio 26 odsto glasova, pet odsto više od klupske legende Gordona Dejvisa i skoro duplo više glasova od trećeplasiranog Francuza Luja Sahe

- Klub je blagosloven što je imao toliko divnih golgetera, poput Ajvora i Džonija Hejnsa. Ali "Mitro" je naš heroj ovde i sada. Njegova ljubav i odanost klubu i navijačima su obostrani. On će biti prava legenda kluba koja obara rekorde - piše u saopštenju kluba.

Lista najboljih centarforova u istoriji Fulama prema glasovima navijača izgleda ovako:

Aleksandar Mitrović (26,6 odsto), Gordon Dejvis (21,4) Luj Saha (13,8), Džoni Hejns (11,7), Klint Dempsi (8,2), Grejem Legat (7,8), Alan Klark (4,7), Brajan Mekbrajd (3,6), Bedford Džezar (2,2).

Mitrović je došao u Fulam u zimu 2018. godine dok je klub iz Londona vodio Slaviša Jokanović. Niko nije slutio tada da će Srbin, koji je poslednjeg dana prelaznog roka ostao bez dogvorenog prelaska u Anderleht na pozajmicu iz Njukasla, postati vrlo brzo ljubimac pristalica na Krejven kotidžu. On je za četiri i po sezone odigrao 148 utakmica na kojima je postigao 83 golova. Jedan je od najzaslužnijih što se Fulam u ovom periodu dva puta vraćao u Premijer ligu.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike